Ugrás a tartalomra

A fák mellett a cserjékre is gondot fordítanak a városban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 20. csütörtök 14:40
Január elején megkezdte a cserjék ápolását is a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. dísznövény-kertészeti csoportja. Közben elindult az átfogó gallyazási, faápolási munka, és ütemezetten gondozzák a fasorokat is. Mindez persze az időjárás függvénye is.
Fotó: Parai Roland

A Városgazda közleményében emlékeztet, a cserjék ifjító metszését télen – amennyiben napközben enyhe az időjárás –, illetve kora tavasszal szükséges elvégezni. Az önkormányzati cég munkatársai ilyenkor eltávolítják az elöregedett, beteg és száraz ágakat annak érdekében, hogy tavasszal a növények új, életerős ágakat tudjanak a helyükön növeszteni. A metszések során keletkezett zöldhulladékot a Városgazda nádasréti telephelyére szállítják.

Az elmúlt napokban a Petőfi tér és a Dózsa György út között a főút melletti cserjesornál, valamint a Szent Anna temetőhöz vezető lépcsősor melletti területen végeztek cserjegondozást a Városgazda munkatársai. A következő napokban az Észak-Kiliánban, majd az Avas második ütemében folytatódik a munka.

Korábban már megírtuk, hogy átfogó gallyazási, faápolási munkákat és ütemezett fasorgondozásokat végez januárban és februárban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a város több pontján. A művelet során úgynevezett egészségügyi gallyazás történik. Az út menti fák esetén figyelnek arra is, hogy az ágak ne lógjanak be az úttestre, illetve a járdákra sem. A lapunknak nyilatkozó szakember szerint az elmúlt évek folyamán nagyon kevés alkalom volt arra, hogy ilyesfajta komplex, műszaki és szakmai tartalommal feltöltött fasorgondozásokat végrehajthattak volna.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!