Ugrás a tartalomra

Hatvan gyermek vett részt az áloméjen a Miskolci Állatkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 13. csütörtök 12:26
A gyerekek kipróbálhatták az állatkertben használt különféle eszközöket, de testközelbe kerülhettek különleges állatokkal is.
Fotók: Miskolci Állatkert

A Miskolci Állatkert dolgozói az év egyik legfontosabb pillanataként tekintenek arra az eseményre, amelyet minden év június első péntek estéjére szerveznek meg Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben címmel. Ezen az estén ugyanis egy zártkörű program keretében tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekeket látnak vendégül.

Az idei évben sem volt ez másképp, hiszen június 7-én az állatkert zárását követően ismét megnyitották kapuikat, hogy a meghívott gyerekek, valamint szüleik, kísérőik számára egyedi programokkal kedveskedjenek.Több, mint hatvan gyermeket láttak vendégül a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete, a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, valamint a Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola részvételével.

A gyerekek kipróbálhatták az állatkertben használt különféle eszközöket, pl. a fúvócsövet, megérinthettek egyes állati „alkatrészeket”, pl. koponyákat, de testközelbe kerülhettek különleges állatokkal is, ahogy bábszínházi bábokkal is, az arcfestés révén maguk is kedvenc állatuk vagy mesehősük bőrébe bújhattak.

A program megvalósulását az állatkert dolgozói és együttműködő partnerek önkéntesen és támogatásukkal tették lehetővé. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!