Ugrás a tartalomra

Íme, Luxemburg gofrija! – nem, ez nem nyelvbotlás

minap.hu/mnsz.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 09:37
Új gofri debütált a belvárosi Gofrim étteremben, amit a Miskolci Nemzeti Színház egyik előadása inspirált. Péntek délután, az új édesség premierjén találkozhattak a gofrizók a névadó előadás, a Luxemburg grófja főszereplőivel és rendezőjével.
Fotók: Végh Csaba

Luxemburg grófja lett az első színházi előadás, ami saját hivatalos édességet kapott, egy nyelvbotlásból adódó poén után. Egy próba alkalmával a jelenetben, amikor Harsányi Attila (Reneé, Luxemburg grófja) el akarja adni frissen örökölt, ám pénzzel nem járó grófi címét, azt találta mondani: „ki akarja megvenni a luxemburg gofri címemet?” Innen pedig egyenes út vezetett a fantázianév és az édesség megalkotásához – tudatta portálunkkal a Miskolci Nemzeti Színház.

A Gofrim étterem csapata a híres luxemburgi almatortából inspirálódott, mely a kis ország leghíresebb édessége, újragondolva így alkották meg a gofrikülönlegességet, mely a Luxemburg gofrija nevet kapta.

– Saját édességem még soha életemben nem volt – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Harsányi Attila. Nem gondoltam volna, hogy egy nyelvbotlásból ilyen édesség lesz. Nem is tudtam, hogy Luxemburgnak almás a nemzeti sütije – tette hozzá.

Brünner István, a Gofrim társtulajdonosa elmondta, egyik barátja, a Luxemburg grófja előadása során többször is úgy hallotta, hogy Luxemburg gofrijának nevezték a darabban Harsányi Attilát. Ennek apropóján készítették el ezt az almás, fahéjas gofrit.

Az előadás rendezője Rusznyák Gábor, valamint a két főszereplő, Eperjesi Erika és Harsányi Attila mellett Seres Ildikó és Gáspár Tibor tesztelték le először a luxemburgi nyalánkságot, és áldásukat is adták, hiszen nem sok maradt az almás finomságból – tudtuk meg a színháztól.

Szerencsére ez nem csak egy röpke fellángolás volt, így a Gofrim mindaddig készíti az almás falatokat, amíg a Luxemburg grófja műsoron van.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!