Ugrás a tartalomra

Karácsony Gergely önleleplezésnek tartja a folyamatos gyurcsányozást (videó)

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 09:18
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltje Miskolcon tartott utcafórumot, majd stúdiónkban beszélt programjáról.

Budapest jelenlegi főpolgármesterét többek közt arról is kérdeztük, hogy az ellenzék politikáját mennyire határozza meg Gyurcsány Ferenc.

– Az összefogás hat pártból áll, ezeknek megvan a saját történetük, megvannak a saját értékeik, vezetőik – hangoztatta Karácsony Gergely. – Ez a hat párt együtt alkotja azt az ellenzéki egységet, ami matematikailag esélyes a Fidesszel szemben. Ennek az említett egységnek fontos szereplője a Demokratikus Koalíció, és vannak szavazók, akik számára Gyurcsány Ferenc fontos igazodási pont. Más szavazók viszont más politikusokat kedvelnek. Nyilván a kormánypárt érdeke, hogy a múltban tartsa a politikát, a múlt vitáiban, ügyeiben. Önmagában az viszont, hogy egy 11 éve hatalmon lévő kormány, amelynek rengeteg uniós pályázat állt rendelkezésére a jó kormányzáshoz, és ledöntött maga előtt minden politikai ellenállást, szóval az, hogy ez a kormány 11 év után annyit tud mondani, hogy Gyurcsány, és így próbálják leplezni a kormányzásuk hiányosságait: ez szerintem önleleplezés – vélekedett a miniszterelnök-jelölt, aki számos más témában – például a főpolgármesteri munkáját illetően – is kapott kérdéseket.

További hírek

Olvasnivaló