Ugrás a tartalomra

Ketten jelentkeztek a miskolci Földes gimnázium igazgatói posztjára

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 24. szerda 14:36
Március 18-án lejárt a pályázatok benyújtásának határideje, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója lapunk megkeresésére elmondta, ketten jelentkeztek az igazgatói pozícióra.
földes ferenc gimnázium
Igazgatóra várva. | Fotó: Mocsári László

Egyikük az intézmény jelenlegi megbízott igazgatója, Fazekas Róbert, mellette a gimnázium egyik tanára, Kovács Benedek nyújtott be pályázatot. Dr. László István tankerületi igazgató érdeklődésünkre azt is tudatta, hogy a munkatársai első lépésként megvizsgálják, hogy a benyújtott pályázatok megfelelnek-e a kiírásnak, ezt követően pedig megtörténik a pályázók meghallgatása.

Úgy tűnik, pont kerülhet végre egy régóta húzódó ügy végére. Még tavaly hárman – a most szintén jelentkező Fazekas Róbert és Kovács Benedek mellett Hajdu Hajnalka, a sajószögedi általános iskola igazgatója, a megyei közgyűlés fideszes képviselője – pályázott a posztra. Végül a minisztérium úgy döntött, hogy nem dönt, a pályázatokat érvénytelennek nyilvánították, az intézményvezetői feladatokat pedig augusztus közepétől – az intézményvezetői pályázat eredményes elbírálásáig, illetve a helyettesi megbízás visszavonásáig – Fazekas Róbert általános intézményvezető-helyettes kapta meg. Nemrégiben újabb pályázati kör indult – a Földes nevelőtestülete pedig nyílt levelet tett közzé, formabontó módon még a pályázati határidő lejárta előtt. Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének intézményi csoportképviselője azt nyilatkozta a minap.hu-nak, hogy erre a proaktív lépésre azért volt szükség, hogy akik jelentkeznek, azok „legalább az etikailag elvárható köröket fussák meg”: elemi elvárásuk volt a jelentkezővel szemben, hogy rendelkezzen gyakorlattal az adott iskolatípusban, hogy kerülje a plagizálást, konkrét ötletekkel rendelkezzen, és kommunikáljon az intézmény közösségeivel. Nos, a jelentkezők legalább két elvárásnak (gyakorlat, kommunikáció) „alapból” megfelelnek, így minden esély megvan arra, hogy ezúttal nem megbízott igazgatót neveznek ki a Földes élére. A pályázat elbírálásáról Kásler Miklós miniszter dönt, legkésőbb június 28-áig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!