Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.10.03.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 03. kedd 07:46
Az átlagosnál több fokkal magasabban alakul a hőmérséklet. A csillagok állása szerint ma sokan nagy lépéseket tehetnek meg az életükben.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ma többnyire felhőtlen vagy gyengén fátyolfelhős idő várható, illetve kora délelőttig a keleti tájakon néhol rétegfelhőzet boríthatja be az eget. Csapadék nem várható. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A hőmérséklet délután 22 és 28, késő este 13, 21 fok között valószínű.

Levegőminőség

Miskolcon városszerte jó a levegő minősége, kivéve Martinkertvárost, az Újgyőri piacot, és a Zsarnai piacot. Ezeken a helyeken a
pmmonitoring.hu adatai szerint megfelelő a levegő minősége.

Útinform (a Miskolci Városgazda információi szerint)

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35
Avar u. 12
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u. 28
Bíró u. 10
Bükkszentlászló fő út 9
Csortos Gy. u.- Lányi E. u. kereszteződése
Deák F. u. 11
Előhegy u. 54
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Katowice u. 49
Kis-Hunyad u. 55
Koboz u.2.
Középszer u. 40; 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u. kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 3
Tulipán u. 16
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
A napi horoszkóp szerint ma egy új verzióját szeretnéd létrehozni saját magadnak. Ez nem is rossz ötlet, tanulj, fejlődj, változtass, ha úgy érzed, hogy van kedved! De ne légy türelmetlen, mert ez egy folyamat lesz, nem fog egyik napról a másikra menni.

Bika

Ma szigorú lehetsz saját magaddal. Lehetséges, hogy megpróbálsz magadnak megtiltani olyan dolgokat, amikről úgy gondolod, hogy nem szolgálják a javadat. Ez nem biztos, hogy menni fog, inkább fokozatosan kellene változtatnod.

Ikrek

Az érdeklődésed nagyon szerteágazó. Rengeteg dologról tudsz sok mindent. Most úgy érzed, hogy mégis inkább egy felé indulnál és abban az egy dologban mélyítenéd el a tudásod. Ez egy jó kezdeményezés lehet a részedről.

Rák

Ma beragadottnak érezheted magad, szándéktalan vagy és ez nagy eséllyel frusztrál. Próbáld meg nem idegesíteni emiatt magadat, inkább fogadd el, hogy nem a mai napon fogod megváltani a világot, nem baj!

Oroszlán

Oroszlánként vérbeli uralkodó vagy, ezért gondjaid lehetnek az osztozkodással, ma valamilyen leckén keresztül erre akarhat megtanítani téged az élet, ami nem lesz számodra könnyű, viszont nagyon hasznos lehet.

Szűz

Földjegyűként igyekszel mindig kétlábon állni a földön. Ez a tulajdonságod ma jól jöhet, sokat segíthet bizonyos szituációkban a stabilitásod és az eltökéltséged, nem csak neked, a környezetedben lévőknek is!

Mérleg

Ma folyamatosan úgy érezheted magad, mint, akinek kavics ment a cipőjébe, mindig lesz valami kis zavaró tényező. Mindez azért történik, hogy ne rutinból csináld a dolgokat, hanem igyekezz az apróságokra is jobban odafigyelni!

Skorpió

Ma szokatlan dolog történhet veled, a kissé pesszimista, befelé forduló hozzáállásod helyett, ma melegséget és örömöt érezhetsz a téged körülvevő embereknek és dolgoknak köszönhetően. Még az is lehet, hogy áttérsz erre a látásmódra!

Nyilas

Neked van egy befelé forduló, elmélyedős, és egy nagyon társaságkedvelő részed is. Ma az utóbbi fog érvényesülni. Törekszel rá, hogy minél többet legyél társaságban, és még az is lehet, hogy új embereket is megismersz.

Bak

Hónap eleje van, ilyenkor pedig te a szokásosnál is jobban pörögsz. Rengeteg célt tűzül ki és hatalmas erővel veted bele magad a megvalósításukba. Ez lehet, hogy a környezetedet egy kicsit frusztrálja ma, de téged inspirál.

Vízöntő

Ma olyan régebbi adatokra, információkra lehet szükséged, amiket már régen használtál, ezért bonyolult lehet az előkerítésük.

Használd a kreativitásod! Lehetséges, hogy nem a szokványos módon fogod őket megtalálni.

Halak

Te amúgy is hajlamos vagy erre, de ma különösen. Próbálod a belső tartalmat észrevenni és megfejteni. Nem azt nézed, mit akarnak mutatni, hanem, hogy mi van belül. Ez a hozzáállás az előnyödre válhat.

Forrás: nlcafe.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!