Ugrás a tartalomra

Miskolc érted fejlődik: a miskolctapolcai őspark

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 15:19
A komplex felújítás egy újabb mérföldkő Miskolctapolca életében, aminek köszönhetően a városrész valódi csillogó ékköve lehet majd Miskolctapolca turisztikai attrakcióinak. A tapolcai őspark felújításán jelenleg is dolgozik a kivitelező.

A város egyik leglátogatottabb turisztikai övezetének komplex fejlesztéséhez tavaly márciusban láttak hozzá. Akkor azt tűzte ki célul a városvezetés, hogy a „Zöld város kialakítása Miskolc-Tapolca akcióterületen” című projekt részeként a Csónakázó-tó és az ahhoz kapcsolódó sétányok, a tapolcai Őspark jelentős része, a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornái, illetve elektromos hálózata is megújul majd. Csónakázó-tavat is megszabadítják a felgyülemlett felesleges iszaptól. Mindemellett a tervek között szerepelt még, hogy új pavilonokat és utcabútorokat is kap a településrész.

A sétaútvonalak hetvenszázalékosan elkészültek már: a Barabits-sétányon a másik kivitelező cég végzett az alapozási munkálatokkal, így ott hamarosan a térkő-burkolatokat is elhelyezhetik. Mindazt a Dehmel-sétányon már megtették. A Barlangfürdő melletti árusítóegységek szerkezete is áll. Az őspark esetében a csapadékcsatornák és a kandeláberek után nemsoká a pihenőpadok és a napozóágyak is elnyerhetik helyüket. A tervek tavaszra mindennel végezni fognak, ám amennyiben a rövidesen elkészülő ütemterv mégiscsak csúszást jelezne előre, a nyár beköszöntéig akkor is bizonyosan visszakapjuk a jól megszokott, jóllehet újdonságokkal gyarapított területet.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!