Ugrás a tartalomra

Napsütés mosolygott a mosolygós kerékpárosokra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 13. hétfő 00:11
Szeptember 10-én, pénteken kezdődött az a háromnapos rendezvény, az V. Bükk Kupa, ami összefogja a kerékpáros társadalmat. Cégek, családok, amatőrök és profik egyaránt részt vehettek a versenyeken, túrákon, amik több programelemének teljes bevételét a GYEK kapta meg.
Képgaléria! Fotó: Horváth Csongor

Somogyi László nem elégedetlen, hiszen a nevezői létszám húsz-harminc százalékkal több a tavalyihoz képest. – Jó tendenciát látok, pozitív a visszajelzés az emberektől. A felnőtt versenyben csaknem kétszáz indulónk volt, ami nagyon jó szám szerintem. A gyerekek megmérettetésére pedig százan jelentkeztek – mondta, majd beszélt arról, hogy folytatni akarják a hagyományt. – Az már rendszeressé vált, hogy háromnapos a rendezvény. A programok számát próbáljuk bővíteni, most például a családokra figyeltünk.

Csöbör Katalin fővédnök szerint büszkék lehetünk arra, hogy miskolciak vagyunk, hiszen gyönyörű helyszínt tudunk biztosítani egy kerékpárversenyhez. – A szervezők népszerűsítik a Bükköt, Somogyi László főszervező pedig édesapja emlékét őrzi ezzel – mondta az országgyűlési képviselő, utalva ezzel arra, hogy Somogyi Józsefnek régi álma volt, hogy egy nívós kerékpáros versenyt szervezzen, de hirtelen elhunyt. – Próbálom segíteni más módon is a bicikliseket, hiszen kerékpárutat adunk át hamarosan Felsőzsolcán. Tervünk pedig, hogy további Miskolc környéki településekkel összekössük ezt is, mint ahogyan a többi már meglévő kerékpárutat is.

Barczi Attila baráti társaságával jön ki minden évben az eseményre. – Idén annyit tűztünk ki magunk elé, hogy felérjünk a célba. A tavalyi időt nem sikerült megdönteni, ettől függetlenül is jól éreztük magunkat. Nekem minden évben ugyanolyan nehéz, hiszen ezen kívül egyáltalán nem szoktam elővenni a bringát – mondta. 

Peremiczki Péter azt javasolja az ilyen versenyre jelentkezőknek, hogy az első négy kilométert éljék túl. – Az nagyon necces, aztán sokkal lankásabb lesz a pálya, azon már könnyebb végigmenni. Meg lehet szokni a nehézségi fokozatot, ahogyan évről évre eljön ide az ember, persze egyre többet kell beleadni. Negyedszer csináltam meg. Igaz, kellemetlen, mikor tízéves gyerekek mennek el mellettünk, de főleg a részvétel a fontos, nem nézzük, mennyi idő alatt teljesítjük a távot – nyilatkozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!