Ugrás a tartalomra

Nyár elején nyithatnak a miskolci fürdők

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 12:18
Jelenleg a hatósági előírásoknak megfelelő feladatokat végzik el, és előkészítik a fürdőket az ütemezett, fokozatos nyitásra a Miskolci Fürdők Kft. kezelésében lévő egységekben – tájékoztatta lapunkat csütörtökön a miskolci önkormányzat.
Strandon várhatóan a nyár elejétől sütkérezhetünk majd újra a napon. | Fotó: Juhász Ákos

A kormányzati bejelentés szerint – a járványügyi veszélyhelyzet enyhülésének függvényében hamarosan újra kinyithatnak a magyarországi fürdők, amelyek azonban csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók.

A tervek szerint a Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő újranyitása az elmúlt évhez hasonlóan május végén, a veszélyhelyzet elhárítása miatt jelenleg is zajló beruházás miatt a Barlangfürdő, és az újonnan épült, átadás előtt álló tapolcai Ellipsum Élményfürdő nyitása pedig június második felében várható.

A szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a miskolci fürdőkben megteremtsék a biztonságos fürdőzés feltételeit – hangsúlyozza a közlemény.

Legutóbb februárban írtunk arról, hogy a hazai fürdők közül sokan már felélték a tartalékaikat, sok helyen az életben maradás és a csőd elkerülése a tét. Tartalékaikat nagyrészt már tavaly tavasszal felhasználták, ráadásul nem volt elég a pandémia, a változatos időjárást hozó nyári szezon sem hozott kiemelkedő bevételeket. A helyzetet aztán tovább nehezítette az újabb bezárás; novembertől újfent pár nap leforgása alatt tűntek el a vendégek a medencékből. A hazai fürdők azóta is kényszerpihenőn várják az újranyitást. Az országszerte tapasztalható probléma a miskolci fürdőknél is fennáll.

A Barlangfürdőben ráadásul elmozdult egy kőszikla, a szakemberek hetek óta a veszélyhelyzet elhárításán dolgoznak.

Az Ellipsumban közben megkezdték a toborzást, a város új, négyévszakos élményfürdőjébe műszaki, fürdőszolgáltatás és vendéglátás területekre keresnek szakembereket.

További hírek

Olvasnivaló