Ugrás a tartalomra

Országszerte gyűjtik az iskolatáskákat rászoruló gyerekeknek

MTI
Utoljára módosítva
2022. május 23. hétfő 10:09
Idén is május 23. és június 23. között gyűjtik a használt iskolatáskákat az ország minden általános iskolájában a rászoruló gyerekek megsegítésére.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfői tájékoztatása szerint a MosolyTáska akcióban a gyerekek a tanév végén felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekeknek.

A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, de még nem használt írószerekkel, füzetekkel, vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet helyeznek el benne leendő tulajdonosának.

A kampányban a szervezők arra törekednek, hogy a gyűjtés arra ösztönözze a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás is természetes része legyen az életüknek. Egy új táska vásárlása ne csupán pénzügyi döntés legyen, hanem alkalom egy náluk nehezebb helyzetben élő társuk támogatására.

A Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary 2021-ben szervezte meg az első MosolyTáska akciót, amelyben 1300 iskolatáskát ajánlottak fel a gyerekek rászoruló társaiknak.

Miskolcon a MIREHU is meghirdette a maga iskolatáska- és iskolaszer-gyűjtési programját, erről ITT írtunk bővebben.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!