Ugrás a tartalomra

Új elnökség a MIDÖK élén

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. március 24. péntek 16:56
A Miskolci Diákönkormányzat (MIDÖK) hatfős tagsága ugyan leköszönt, ám akad utánpótlás, mely átvegye a stafétát. Péntek délelőtt a szervezet fiataljai a Városházán tartották tisztújító fórumukat.
Mocsári László képgalériája

Az elnöki és az alelnöki mellett a programszervezésért, a külsős kapcsolatokért, a személyi ügyekért, valamint a PR-ért felelős pozíciók újbóli betöltése volt a március végi összejövetel legfőbb napirendi pontja.

Az eseményt megnyitó és levezénylő Bálega János, KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője szerint a partnerség kulcsfogalom a hazai ifjúsági szervezetek életében. Ennek jegyében mondott köszönetet az egyesület nevében Feketéné Pál Enikőnek, korábbi ifjúsági referensnek és Miskolc önkormányzatának, melynek képviseletében Szarka Dénes ifjúsági tanácsnok és Varga Andrea alpolgármester jelent meg a rendezvényen.

Mint arra kitértek: a jelenlegi városvezetés azért kezdeményezte két esztendővel ezelőtt a MIDÖK létrehozását, hogy megismerje, milyen elképzelései vannak a helyi fiataloknak. Azért is lényeges ez Varga Andrea szerint, mert ezzel voltaképp Miskolc jövőjének alapját fektetik le.

– Érdekes és izgalmas látni, hogyan újul meg ez a szervezet, és milyen új elképzelések és javaslatok jelennek meg a tagok részéről – fogalmazott a városvezető, aki emlékeztetett: a most készülő ifjúságpolitikai stratégiának fontos eleme, hogy a középiskolások véleményét becsatornázza a város vezetése.

A leköszönő elnök, Kovács Patrik beszédében kitért a MIDÖK által 2021 óta szervezett programokra. Ezt követően a tavaly novemberben megválasztott diákpolgármester szólalt fel. Lőrinczi Dávid Bence az egybegyűlteknek azt hangsúlyozta, milyen nagy szükség van az olyan vezetőségi tagokra, akikre lehet számítani a közös munka folyamán.

A két elnökjelölt, Fűtő Bence János és Tóth Nikol felettébb izgalmasnak ígérkező megmérettetése a huszonnégy iskola részéről leadott szavatok tükrében végül döntetlenre alakult, így az elnök személyéről a következő közgyűlésen voksolnak majd a küldöttek.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!