Ugrás a tartalomra

Újabb parkolóhelyek épültek a Győri kapuban

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2023. március 24. péntek 14:41
A huszonkét új parkolóhely az árvízi emlékmű és a Korona üzletház közötti területen létesült, a beruházás mintegy hétmillió forintból valósult meg.
Fotók: Mocsári László

Lakossági kérésre összesen huszonkét új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben a Győri kapu 4-6-8. szám alatti tízemeletes lakóházak között. A beruházás mintegy hétmillió forintba került, a forrást a terület önkormányzati képviselője biztosította. 

Simon Gábor a minap.hu-nak elmondta, az országos tendenciának megfelelően Miskolcon is folyamatosan növekszik a gépjárművek száma, melyhez az önkormányzat is igyekszik alkalmazkodni új parkolók létesítésével olyan területeken melyek erre alkalmasak.


- Miskolcon nagyjából egy hektárral növekszik évről évre a gépjárművek által elfoglalt terület nagysága. Ez azt jelenti, hogyha lépést szeretnénk tartani ezzel a bővüléssel, évente egy focipályányi területet kellene bevonni a parkolási zónába. Ez megvalósíthatatlan, és nem is előremutató, azonban vannak olyan területek, ahol még lehet parkolót létesíteni, ilyen volt ez a Győri kapu 4-8. szám közti terület egy része is. Mivel három ekkora bérházban körülbelül annyian laknak, mint egy kisebb faluban, így mindenféleképpen jogos és szükséges volt itt a parkolóhelyek bővítése – mondta el.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, a parkolóépítés idén is folytatódhat, folyamatosan egyeztetnek a városüzemeltetési osztállyal arról, hol vannak még olyan területek, melyek erre alkalmasak.

„De természetesen nemcsak a parkolókat akarjuk fejleszteni, hanem az egyéb közterületet is. Itt, a parkolók előtti zöldterületre például új játszóeszközök beszerzése van folyamatban, és az itteni kis játszótér még ebben az évben teljesen át fog épülni” – mondta el Simon Gábor. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!