Ugrás a tartalomra

Verssel köszönti születésnapján a várost

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 09. vasárnap 11:00
Spekker Sára azokat a dolgokat emelte ki írásában, amik széppé varázsolják számára Miskolcot.

Miskolcról írt verset egy 11 éves hejőcsabai kislány. Spekker Sára saját élményeit szedte rímekbe többek közt Miskolctapolcáról, Lillafüredről, a Diósgyőri várról, a helyi közlekedésről és a Kocsonyafesztiválról. Az iskolában és a család ismerősi körében akkora sikert aratott a vers, hogy a kislány szülei elküldték Veres Pál polgármesternek, aki szintén szívébe zárta azt.

Spekker Sára egyébként átlagos kislánynak tűnik: imádja egyéves kistestvérét, szeret játszani és iskolába járni. Emellett szabadidejét legszívesebben írással tölti: verseket költ. A születés- és névnapokon családját, rokonait saját szerzeményeivel köszönti. Írt már verset a Balatonról, nyaralásról, karácsonyról, szilveszterről, sőt, a koronavírushoz köthető élményeit is rímek közé zárta. Legutóbb lakóhelyét választotta témának.

- Arra gondoltam, hogy írnék egy verset a városról, ahol élek – nyilatkozta Spekker Sára lapunknak. - Megmutattam anyukámnak, ő pedig a tanár néninek – mindkettőjük szerette. Úgy gondoltam, ha két felnőttnek így tetszik, elküldöm az írást a város vezetőjének, Pál bácsinak is. Bár nem is reménykedtem benne, de nagyon kedvesen válaszolt.

Sárát leginkább az zavarta, hogy annyian tüntetik fel rossz színben Miskolcot, a várost, amit ő úgy szeret. Ezért versében azokat a dolgokat akarta bemutatni saját szemszögéből, amelyek széppé teszik lakóhelyét.

Az Én városom, Miskolc című verset a nagyközönség is megismerheti május 11-én, a városnapon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!