Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 20:49
A Miskolci Galéria Alkotóházában tartottak egy grafikusműhelyt, aminek zárókiállítása a Rákóczi-házban volt. A megnyitón köszöntőt mondott Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 08:18
Megérkezett Miskolcra, a Szent István térre Máté Bence lélegzetelállító természetfotó-kiállítása. November 3-áig ingyenesen megcsodálhatják a miskolciak 20 év munkáját 623 fotóban 330 négyzetméter üvegfelületen. – Mindig rácsodálkozom mennyire káprázatos az az élővilág, ami körülvesz minket. Ez valamilyen szinten egy narkotikum is, mert minél többet figyelem őket, minél többet tanulok, annál inkább rájövök, mennyi mindent nem tudok, és milyen pici porszemek vagyunk ebben a rendszerben – fogalmazott Máté Bence a megnyitón.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 12. szombat 13:32
Szombaton búcsúztatták a Szent István Bazilikában a nemrégiben elhunyt rendező-operatőrt, a Duna TV volt elnökét, Sára Sándort, akinek emlékére filmművészeti díjat alapít Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – közölte a tárca szombaton az MTI-vel.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 16:48
Szent Lukács napjához közeledve tizenötödik alkalommal tisztelegtek Miskolcon az orvosok, ápolók, szociális területen dolgozók és az egészségügy valamennyi dolgozója előtt. Az Éltető Lélek Alapítvány és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közös programja Szent Lukács életére és tetteire is felhívta a figyelmet, és előadást tartott Csókay András idegsebész is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 15:36
A Feketeszárú cseresznyét mutatják be október 11-én, pénteken este 7 órától a Kamaraszínházban. Szőcs Artur rendezte Hunyady színjátékát, amivel emléket állít a trianoni diktátum 100 éves évfordulójának a Miskolci Nemzeti Színház.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 15:57
Október 10-én két írónak ítélik oda a legtekintélyesebb irodalmi díjat, miután 2018-ban felfüggesztették az odaítélését egy botrány nyomán. A „Nobel-ügy” folytatása.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 19:42
Elkezdődött a 26. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó. Szerdán a zsoltáréneklő versennyel indult, csütörtökön pedig az első énekkarok mutatkoztak be a Belvárosi evangélikus templomban. A program pénteken délután 4 órától új helyszínen, az Avas-Déli református templomban folytatódik.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 18:18
„Magyarok a Selyemúton” – a Széchenyi-expedíció és Stein Aurél kutatásai Ázsia szívében címmel nyílt kiállítás a Miskolci Egyetemen, kedden. A Konfuciusz Intézet ezzel a különleges kulturális programmal ünnepelte meg a Miskolci Egyetem, valamint a magyar-kínai kapcsolatok hét évtizedes fejlődését. A kiállítás október 8-a és november 3-a között tekinthető meg a Miskolci Egyetem Főépületének földszintjén.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 11:58
Új helyszínekkel bővül a 26. alkalommal megrendezésre kerülő Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó. A 17 miskolci és környékbeli kórus részvételével zajló zenei találkozót először rendezik meg az idén átadott Avas-Déli Református Templomban és az Edelényi Kastélyszigeten. A különleges atmoszférájú koncertek mellett az esemény kísérőprogramjaként elindított Zsoltáréneklő verseny is évről évre egyre több résztvevőt vonz.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 17:03
A húszéves, jubileumi Bartók Plusz Operafesztivált 2020. június 12-én a Jégcsarnokban José Carreras nyitja meg – jelentette be Kesselyák Gergely fesztiváligazgató, szerdán a városháza Dísztermében. 2020-ra a fesztivál „olyan csúcsra jutott, amelyhez hasonlót eddig meg sem közelített” – hangoztatta.

Programok

-
Művészetek Háza