Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 09. vasárnap 11:00
Spekker Sára azokat a dolgokat emelte ki írásában, amik széppé varázsolják számára Miskolcot.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. május 08. szombat 09:27
A kulturális időtöltés sztratoszférája olvasgatás mellett kortyolni egy forró italt: ezt kínálja Miskolc egyetlen libresszója.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 17:09
A Miskolci Galériában tartják vizsgadarabjaik bemutatóját a Balázs Győző Református Gimnázium végzős diákjai. Május 14-én, pénteken délután 5 órától bárki bemehet és megtekintheti a tárlatot – persze csak védettségi igazolvánnyal.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 12:24
Miskolc város napjához közeledve újabb előadással várja a nézőket a Miskolci Nemzeti Színház.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 03. hétfő 16:57
A XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalon legjobb képeit nézhetjük meg a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Facebook-oldalán.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 03. hétfő 13:27
Miskolc tele van értékekkel, épített és kulturális értékekkel egyaránt, de talán ami a legértékesebb: az maga az ember. A miskolci ember, aki tartalommal tölti meg a város utcáit, emeli fényét. A Miskolc Televízió kulturális magazinműsorában ezúttal az emberre fókuszáltunk. A Promenád legújabb adásában két abszolút helyi értéket hozunk közelebb. Budai Gábor bemondó-riportert, aki mára egyet jelent a miskolci hírekkel. A miskolci médiatörténet mellett Gábor személyes motivációja, és legbensőbb gondolataira is fény derül a Promenádban. A televíziózás története mellett pedig megismerhetik az érdeklődők Kovács Attila legújabb eredményeit. A mestercipész új elismerése kapcsán elmesélte stábunknak, mit jelent számára a szakma, mit érzett gyerekként, amikor a műhely közelében volt, s apaként milyen érzés látni, ahogyan gyermekei is tündökölnek szakmájukban. A tehetség öröklődik, de hogy milyen formában, az az adásból kiderül.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 03. hétfő 11:46
Május 6-án újra megnyílik a nézők előtt a Miskolc Művészetek Háza Uránia és Béke Art moziterem. Figyelem: ahogy sok más helyen, itt is védettségi igazolványhoz kötik az előadások látogatását!
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 04. kedd 10:21
Szombaton nyitotta meg kapuit a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a vendégek előtt. Az intézmény védettségi igazolványt kért, de maszkra a szabadtéren már nem volt szükség.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. április 30. péntek 09:02
Ma van a magyar film napja. Idén online filmesttel, régi és új magyar filmek vetítésével, valamint online animációs minifesztivállal ünneplik a magyar film születésének 120. évfordulóját.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 16:31
A tánc világnapja alkalmából rendezik meg a programot, a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is szeptemberben.