Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
hirado.hu/index.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 14:07
Az Országgyűlés elfogadta a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot – közölte az M1 Híradója. A parlament 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal hagyta jóvá a kormány javaslatát, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású színházak létrejöttét teszi lehetővé. A törvény kimondja, hogy a kulturális intézmény működtetéséért a fenntartó a felelős.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 14:59
A Mizu Miskolc több mint 25 ezer szavazattal, magasan a többi jelölt előtt nyerte meg az év vidéki programajánlója versenyt, az Év Weblapja pályázat kiírásában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 13:34
Önnek is van olyan karácsonyi pulcsija, ami annyira ciki, hogy már cuki? Akkor kapja fel szombaton, és találkozzunk a Népkertben családostól, kutyástól és fussunk egy jót, december 21-én.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 10. kedd 09:52
Serfőző Simon Arcunk az ég című verseskötete kapja a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozatának az év legjobb könyvét elismerő díját – közölte a köztestület.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 20:28
Ép és sérült gyerekek együtt élvezzék a sport örömét – ez volt a célja annak a FOGADJ EL! elnevezésű úszóversenynek, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg a Selyemréti Strandfürdőben, vasárnap. A Sérült test és értelem harmóniájáért Alapítvány szervezte meg ezt a napot, melynek legfőbb célja az érzékenyítés: az úszóverseny lehetőséget ad egymás elfogadására, az SNI-s gyermekek beintegrálására kortársaik közé.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 15:06
Az Ezrek operája sorozatban eddig bemutatott nyolc előadás emlékezetes pillanatait gálahangversenyen elevenítette föl a Bartók Plusz Operafesztivál december 7-én a Miskolci Nemzeti Színházban. Az operairodalom remekműveinek részleteit az egykori produkciókban fellépett művészek előadásában hallhatta a közönség.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 16:59
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására miskolci és alsózsolcai ifjú muzsikusok adtak koncertet a Parlament Vadásztermében.
Forrás
miskolcigaleria.eu/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 16:52
A Pontos, mint az atomóra c. kiállítás három, a magyar képzőművészet utóbbi néhány évtizedének történetében megkerülhetetlen alkotó munkáit vonultatja fel.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 08. vasárnap 17:14
Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 10:24
Nincs karácsony Kevin, halászlé, csillagszóró és a nagyi bejglije nélkül. A márványosan csillogó tradicionális diós, vagy mákos tekercs évről évre az ünnepi asztal díszét és a menüsor elengedhetetlen részét képezi. Honnan „ered” a bejgli? Hogyan legyen márványos a teteje? Milyen legyen a töltelék és a tészta aránya?

Programok

-
Miskolc városában