Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 16. csütörtök 10:16
Szentmisével és az életéről szóló előadással emlékeznek vasárnap Nagy Lajos király legifjabb leányára, Szent Hedvigre, aki apja halála után a lengyel trónt örökölte. Már életében szentként tisztelték, mivel sokat tett a litvánok keresztény hitre térítéséért. A magyar királylány és a lengyel királynő mindkét nép szívébe belopta magát, hiszen rövid élete alatt a megértő szeretet lángját vitte magával lengyel földre, ami idővel hatalmas tűzzé lobbant.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 12. vasárnap 18:15
Könyv jelenik meg az idén kilencvenéves Palotaszállóról. A lillafüredi sétával egybekötött ünnepélyes bemutatót július 18-án, szombaton tartják.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 12. vasárnap 18:17
Történetek a miskolci Minorita templom életéből III. címmel jelent meg az a kötet, amely 37 szerző írásait vonultatja fel a műemlék épületről. A dr. Várhelyi Krisztina szerkesztette kiadványt vasárnap délután mutatták be a Minorita templomban.
Forrás
Fedor Vilmos
Utoljára módosítva
2020. július 12. vasárnap 07:34
„Túl sok az árnyék ebben a városban, ezért döntöttem úgy, hogy a fényről fogok írni. Miskolc ezernyi titkát csak elhullajtotta az emlékezet, hogy egyszer újra megtaláljuk őket. Amint felemeljük és markunkban tartjuk, máris fényesedni kezdenek” – írja Miért Miskolc? című kötetében Fedor Vilmos. A lokálpatrióta 63 válaszban indokolja meg, hogy miért szereti Miskolcot.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 11. szombat 16:33
A Miskolci Szimfonikus Zenekar hisz a közönségben, ezért a megszokott bérletek mellett egy új sorozattal, valamint az elmaradt koncertek pótlásával is bővíti a jövő évad kínálatát.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 11. szombat 08:31
Július 10-én, pénteken ünnepelte az MVK a helyi villamosközlekedés 123 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból idén is kigördült a remízből sárga Tátra villamos.
Forrás
Gável Adrienn
Utoljára módosítva
2020. július 09. csütörtök 15:19
Történetek a miskolci Minorita templom életéből III. címmel jelent meg az a kötet, amely 37 szerző írásait vonultatja fel a műemlék épületről. A dr. Várhelyi Krisztina szerkesztette kötetet július 12-én, vasárnap mutatják be a Minorita templomban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. július 06. hétfő 12:31
Keddtől ismét várja a látogatókat az Országház, megnyílnak az Országgyűlési Múzeum beltéri és kültéri kiállításai, július 23-tól pedig folytatódik a Tér- Zene koncertsorozat a Kossuth téren.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 07. kedd 13:36
Július 5-ére esett idén az első júliusi vasárnap, amikor is - mint minden hónap első hétvégéjén, most is - megtartották az országosan, de ma már állíthatjuk, nemzetközileg is elhíresült Miskolci Régiségvásárt a megyeszékhely belvárosában.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. július 05. vasárnap 12:21
Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos: a hegedűművész a Meiringeni Zenei Fesztivál nyitókoncertjén vehette át a Der Goldene Bogen (Arany Vonó) elnevezésű elismerést.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!