Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 20. hétfő 16:26
Immár negyedik alkalommal lesz megtekinthető Képes Tibor képműves KARNEVÁL „c” farsangi kiállítása a Művészetek Házában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 20. hétfő 16:52
A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat megbízásából immár harmadik éve folytatnak kutatást a málenkij robot miskolci áldozatai után.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 20. hétfő 09:26
A Zöld Kapcsolat Egyesület rajzpályázatot hirdet a Kocsonyafesztivál Zöld Sátor programja keretében iskoláskorú gyermekek számára.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 14:38
Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket idén Koltai Róbert színművésznek és Dörner György színművész-színházigazgatónak ítéltek - közölték a szervezők.
Forrás
Nagy Attila
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 13:59
Az új esztendőt egy új sorozattal indítjuk, amelyben olyan személyeknek igyekszünk emléket állítani, akik tevékenységükkel öregbítették a város hírnevét. Bár jóllehet, hogy nevüket egy-egy intézmény vagy utca őrzi, érdekes, kalandos és néhol tanulságos lehet a névadók életútja is.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 09:34
Kiállítás, előadás, kötetbemutató beszélgetés, irodalmi műsor és mesés társasjáték színesíti a magyar kultúra napját a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban január 22-én.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 12:10
Nagy érdeklődés övezte idén a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napot. Tizedik alkalommal nagyon sokan fordultak meg a rendezvényen, nemcsak látogatók, hanem árusok is.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 19:57
A Miskolci Nemzeti Színház január 18-i Kakaókoncertjén a Szimfónia program tanítványai voltak a teátrum vendégei. A koncerten népdalok mellett Brahms, Sosztakovics és Vittorio Monti szerzeményeiből is hallhatott ízelítőt a közönség. A koncerten a művészeti iskola oktatói is közreműködtek, akik együtt muzsikáltak a tanítványokkal.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 16:49
Busójárás, tuskóhúzás, férj- és időjóslás, fánkok és mulatozás – elkezdődött a farsangi időszak. Mára csupán a farsangi bálok, és a gyerekek iskolai jelmezversenye őrzi a farsangi időszak hagyományait. Milyen szokások, hiedelmek kapcsolódnak az időszakhoz? Milyen tradicionális ételeket fogyasztottak ekkor? Mi az a farsang farka? Erről dr. Bodnár Mónika néprajzkutatót, muzeológust, a Herman Ottó Múzeum Néprajzi Gyűjteményének vezetőjét kérdeztük.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 16:02
A farsangi időszak elvitathatatlan gasztrosztárja a fánk, legyen szó akár csörögéről, akár szalagosról, akár forgácsról, vagy képviselőről. A fánk alapesetben élesztős, édes kelt tészta, amelyet bő olajban kisütünk, és a tökéletes eredmény érdekében baracklekvárral töltünk.

Programok

-
-
Miskolc egyes templomai
-