Ugrás a tartalomra

Unokázós csalókat fogtak a borsodi rendőrök

police.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 09:07
Már őrizetben van az a három férfi, akik egy nyékládházi idős asszonytól több mint két millió forintot csaltak ki.

Csalás gyanúja miatt nyomoznak három ózdi férfival szemben a rendőrök. A gyanúsítottak egyike augusztus 4-én 20 óra után megjelent egy Nyékládházán található családi háznál. Az ott élő idős asszonyt telefonon egyik társa tévedésbe ejtette azzal, hogy hozzátartozóját baleset érte, és azonnal pénzre van szüksége, amit ő visz el.

A hölgy a kapuban átadott több mint két millió forintot a számára ismeretlen férfinak egy borítékban, míg társa az autóban várta és a környéket figyelte. A sértett később telefonon érdeklődött hozzátartozójától, hogy rendben megkapta-e a pénzt, ekkor derült ki számára, hogy csalás áldozata lett.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói 24 órán belül azonosították, majd a Bükk Bevetési Alosztály munkatársai elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit, akiktől csaknem egymillió forintot is lefoglaltak.

A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat az illetékes járási ügyészség felé.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán kapcsolatba lépett más rendőrkapitányságokkal is, és vizsgálják annak lehetőségét, megyénken kívül máshol elkövettek-e a most elfogott gyanúsítottak hasonló bűncselekményeket.

 

További hírek

Olvasnivaló