Ugrás a tartalomra
Tamperébe, Miskolc legrégebbi testvérvárosába utazott a Veres Pál polgármester által vezetett városi delegáció. A látogatás apropóját az adja, hogy Miskolc éppen hatvan évvel ezelőtt, 1963-ban kötött testvérvárosi együttműködést a finn településsel.
Az életveszélyt jelentő P1-es kategóriába sorolt esetek 78 százalékában ér ki a mentő 15 percen belül – írja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által Pintér Sándor belügyminiszter számára összeállított jelentésre hivatkozva a Népszava.
A vasárnapi megemlékezések sora a népkerti Országzászlónál kezdődött, majd a Gyula utcai és a felsőhámori Trianon-emlékműnél folytatódott, ahol a város vezetői, a politikai pártok, civil szervezetek és az egyházak képviselői elhelyezték a nem felejtő utódok koszorúit.
Miskolc ismét fesztiválvárossá válik egy hétvégére, szeptember 22-23-24-én - osztotta meg szombat délelőtt a hírt közösségimédia felületén a város polgármestere. 
A biztosítók nem jótékonysági intézmények, hanem profitorientált gazdasági vállalkozások, ezért kártérítés esetén is vigyáznak a pénzükre, annyit fizetnek, amennyit muszáj. Nem árt, ha a károsult tisztában van a jogaival, mert a különbözet a megajánlott összeg és a tényleges kárunk között jelentős lehet.
Színes programokkal, pincefocival, borkóstolással, főzőversennyel, lovaskocsikázással és veterán autók felvonulásával várta az érdeklődőket szombaton a Nagyavasi Piknik Miskolcon.
Az éghajlatváltozás jelenségét ma már saját bőrünkön érezzük, hiszen az elmúlt években az olyan extrém időjárási jelenségek, mint az aszályok, hőhullámok vagy éppen a villámárvizek közvetlen környezetünkben is egyre gyakoribbá váltak.
Itt a nyári szezon, a nagy meleg, a veszélyes rovarok vagy akár a kiszáradás is veszélyként leselkedhet a házi kedvencekre. Mit tegyünk, ha a kutyánk szorul gyors segítségre? – erről tartanak előadást az Én kutyaiskolámban.
Rohanó, különösen a digitalizációval átitatott világunkban sokszor találkozunk olyan esettel, amikor nehezen értjük meg egymást. Elcsúszik a kommunikáció, hiszen vagy tőmondatokban válaszolunk egymásnak, vagy egyszerűen csak hangulatjelekkel. Az is előfordulhat, hogy a chatablakban elküldött pár sort teljesen másként értelmezi a vevő, mint ahogy azt a feladó szerette volna. 
Szántó István jegyzete. 
A Kilián-lakótelep északi részén épült kilenc emeletes lakóház érdekessége a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló – Planetárium.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!