Ugrás a tartalomra

Idén is lesz májuskosár a Búza téri piacon!

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 21. szerda 19:07
A virágkötők nagy része abban reménykedik a mostani járványügyi helyzet ellenére is, hogy a májuskosarak idén is kelendőek lesznek. (Támogatott tartalom.)

Ami biztos, a Búza téren árusítók, így a virágos pavilonok munkatársai is a higiéniai előírásokat szigorúan betartva igyekeznek majd kiszolgálni a vásárlókat. Éppen ezért a vevőket is arra kérik, mindenképpen tartsák be az előírásokat, mind a sorban állásra, mind a maszkhasználatra vonatkozóan. 

A májuskosár ajándékozása egy olyan magyar hagyomány, amelyet mindenképpen érdemes megőrizni

A májusfa állítás mellett az észak-keleti megyékben májuskosarat is kapnak a lányok. Mind a májusfa, mind a májuskosár a szerelmet és az újjáéledést szimbolizálja.

A szalagokkal dúsan feldíszített kosárban vágott és cserepes virág is helyet kaphat. A kosár és a virágok színe árulkodott a kapcsolat mélységéről is.

A virágosok tapasztalatai szerint sokkal fontosabb szempont a májuskosár választásnál, hogy milyen virágokat kedvel a lány. Mostanában nagyon népszerűek a tarka, vegyes színű kosarak. Cserepes növények közül a hortenzia a favorit.

A Búza téri Vásárcsarnok a tavalyi évhez hasonlóan újra játékra invitálja Önöket:

Búza téri piac facebook oldalán májuskosarat nyerhetnek.

 

 

Hozzászólásban kérik megjelölni azt a személyt, akinek szeretné megnyerni a kosarat, követni kell az oldalukat, és megosztani a bejegyzést.

Aki nem tudja személyesen átvenni, annak a nyereményét újra sorsolják, postázást nem vállalnak.

A három nyertest április 29-én 15 órakor sorsolják ki, és a 3 db gyönyörű májuskosarat  április 30-án adják át.

 

 

További hírek

Olvasnivaló