Ugrás a tartalomra

Szabad Miskolcz: hétfőn kicsit fellélegzett a város 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 15. kedd 16:20
Történelmi műsorokkal, zenével, játékokkal, ételekkel, italokkal és vásárral várta az érdeklődőket a Szabad Miskolcz hétfőn. 

A március 15-i hivatalos megemlékezések előfutárának szánt Szabad Miskolcz névvel illetett kétnapos programsorozatot Miskolc azért rendezte meg, hogy visszahozza azt a hangulatot és ünneplési lehetőséget, amelyre a koronavírus-világjárvány miatt az elmúlt két év nem adott lehetőséget. Hogy ez mennyire sikerült, döntsék el Önök! Kicsit azért segítünk: 

Fotók és képgaléria: Horváth Csongor

Tizennégy órakor a Villanyrendőrtől a Szent István térre indult el az a forradalmi menet, melyen Veres Pál polgármester, a Velünk a Város frakciótagjai, valamint Varga László országgyűlési képviselő is részt vett. A politikusok az ünnepi felvonulást követően a Kossuth-szobornál helyezték el koszorúikat.

Az Erzsébet téren egyébiránt egészen hat óráig a kézműves portékák vására is zajlott – a forintköltéshez a talpalávalót az Agyagbanda és a Számadó zenekar szolgáltatta. 

A Városház teret Zámborszky Eszter, a Guliba társulat, a Csodamalom bábszínház és Bárdos Zsuzsanna a gyermekek mesés terévé varázsolták népdalaikkal, népi játékaikkal, interaktív gyermekfoglalkoztatóikkal. 

Míg a Szent István téren felállított forradalmi bulinegyed pódiumának tövében nem is annyira az ágyúdörrenéstől, sokkal inkább a Góbé zenekartól, a Cimbalibandtól, a Szinvavölgyi Néptáncműhelytől és a Császta Néptáncegyüttestől volt nehézkes hallani a saját hangunkat is. 

Nem messze a tábori életet prezentálták lovak s huszárok: forradalmi jelenetek, népi gyermekjátékok, kismesterség-bemutatók és gasztronómiai fogások, melyeket csupán egy forradalmi városnéző sétával lehetett valamelyest félbeszakítani.

Így fogtunk hozzá az esti koncertekhez, amelyek ismét sok érdeklődőt vonzottak: a Szent István tér teljesen megtelt érdeklődőkkel. Hétfő este egyébként a The Sign, a Brains és a Hooligans váltották egymást a színpadon.

Szabad Miskolcz-hétfői koncertek a Szent István téren

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!