Ugrás a tartalomra

Zöld és fenntartható Miskolcot szeretne Barkai László

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 12:26
Negyedik pontját ismertette Barkai László pénteken, ezúttal közleményben, melyben egyúttal üzent Varga Andreának, a Függetlenek SZÍVE polgármesterjelöltjének és csapatának is.

"Miskolcot vissza kell helyeznünk hazánk és Európa fejlettségi térképre. Ezt viszont csak a 21. század technológiáival érhetjük el"– jelentette ki pénteki közleményében Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje, aki hetente ismerteti a sajtóval a Miskolcért és a miskolciakért hét programpontját a június 9-ei választások előtt. Az első három pontot egyébként az elmúlt hetekben sajtótájékoztatón ismertette a jelölt, ezekről ITT, ITT és ITT olvashat.

Barkai László szerint Miskolc jövőjének a záloga a zöld és fenntartható város. „Nagy szükségünk van további iparfejlesztésekre, nagy, közepes és kisvállalatok betelepítésére, amelyet támogatni kívánunk”– erősítette meg.

– Miskolcnak és környezetének nem kell akkumulátorgyár, nagy hely- és energiaigényű üzem. Innovatív, magas hozzáadott értékű és zöldorientációs fejlesztésekben vagyunk érdekeltek. Az akkumulátorgyárakkal ellentétben ezek magas fizetést kínáló, modern, 21. századi munkahelyeket hoznak létre – tette hozzá. 

Barkai úgy véli, a miskolciak abban érdekeltek, hogy legyen a város klímasemleges és energiatakarékos. Törekedni kell a zérókibocsátás elérésére, és konkrét beavatkozásokkal csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

A közlemény leszögezi, Barkai László Miskolcért és a miskolciakért hét programpontjának része az is, hogy felülvizsgálják a 2023-2030 közötti uniós TOP+ programot. Az uniós forrásokból elsősorban fenntartható és energiahatékony beruházásokat valósítanak meg Miskolcon. Folytatják és felgyorsítják az önkormányzat tulajdonában álló épületek energiatakarékos felújítását és a zöldenergia arányának további növelését. Bővítik Miskolc zöldterületeit, és létrehozzák a Szinva Zöld Folyosót.

Barkai a közleményben végül leszögezi, meg kell őrizni Miskolcot szabad és demokrata városnak. Szerinte az ellenzék megosztása egojátszma és érdekharc azok részéről, akik nem megfelelően mérik fel a támogatottságukat, és pozíciók kizsarolására használják a közösségi lehetőségeket. 

Az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje szerint Varga Andreának és csapatának „el kellene fogadnia a koordinált indulást, ha már nem fogadták el korábban az együtt indulást, mert ez az utolsó esély, hogy teljesítsük a miskolci demokraták elvárását: össze kell fogni a városunkért” – zárul a közlemény.

(Címlapkép: Barkai László sajtótájékoztatót tart május 17-én a Népkerti Vigadóban. Fotó: Osztie Tibor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!