Ugrás a tartalomra

Megújult a Margaréta Bölcsőde

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 14:54
Több mint 400 millió forintból kívül-belül megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Margaréta Bölcsőde. Kicserélték a külső nyílászárókat, homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az épület, mely a Bokréta út 1. szám alatt található. A fűtést is korszerűsítették és napelemeket telepítettek.

A bölcsőde felújítása öt hónapot vett igénybe, ez idő alatt a külső nyílászárókat korszerű hőtechnikai jellemzőkkel rendelkezőkre cserélték, utólagos hőszigetelést végeztek az oldalfalakon és a lapostetőn. Az épületben okosfűtést építettek ki, amit a város energiamenedzsment központja - akár termenként vagy napszaktól függően - szabályoz. Az intézmény tetejére napelemeket telepítettek és korszerűsítették a fűtést. 

Mozgáskorlátozott WC-t alakítottak ki, illetve az épület komplex elérhetőségét biztosító akadálymentes parkolót létesítettek. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottakat és hallássérülteket is segíti. A frissen aszfaltozott járdaszakasz a babakocsival érkezők számára is biztosítja az épület könnyebb megközelíthetőségét. 


A felújítás során az intézmény helyiségeit könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton válaszfalakkal alakították át. Elvégezték a helyiségek festését, burkolását, vizesblokkok felújítását.
A korszerűsítés csaknem 70%-kal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul.


A város gazdasági fejlődésével együtt megnövekedett az igény az új bölcsődei férőhelyek iránt.  A Margaréta Bölcsőde korábban 84 bölcsődés korú gyermek gondozását biztosította 6 csoportban. A Széchenyi 2020-as projekt részeként bővítették a bölcsődét, átalakítottak további épületrészeket is annak érdekében, hogy új gondozási egységet és játszószobát hozzanak létre. A bővítésnek köszönhetően 84-ről 112-re nő a férőhelyek száma.


A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja továbbra is folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása.


A projekt  az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00011 azonosító számú, Miskolc, Margaréta Bölcsőde férőhely bővítése című projekt bruttó 165 957 287 forintból, a TOP- 6.5.1-16-MI1-2017-00015 azonosítószámú, Miskolc, Margaréta Bölcsőde energetikai korszerűsítése című projekt bruttó 248 855 627 forintból valósult meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!