Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 21:03
A Miskolci Egyetem és az Energiatudományi Kutatóközpont képviselője írta alá azt a szerződést, ami alapján Budapesten fogadják campus hallgatóit amellett, hogy kutatásokban és pályázatokban működik majd együtt a két intézmény.
On
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 20. péntek 16:11
A vadvilágot érintő, paraziták által hordozott betegségek egyre északabbra fognak terjedni a bolygó melegedésével egy új tanulmány szerint, amelyet pénteken publikáltak a Science című tudományos folyóiratban.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 20. péntek 14:00
Pénteken végső búcsút vettek Bragyova Andrástól. A korábbi alkotmánybíró, a Miskolci Egyetem oktatója november 4-én, életének 70. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el. A Szentpéteri kapui temetőben helyezték örök nyugalomra. Családtagok, barátok, kollégák, pályatársak, tanítványok, ismerősök búcsúztatták.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 15. vasárnap 20:45
Az Európai Űrügynökség elfogadta az Ariel-űrtávcső megvalósítási koncepcióját, amely a világon az első küldetés lesz, amely kifejezetten az exobolygók természetét, keletkezését és fejlődését vizsgálja. A miskolci ADMATIS Kft. fedélzeti eszközöket, és az Ariel építéséhez és földi logisztikai feladatokhoz szükséges berendezéseket fog szállítani.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. november 09. hétfő 17:47
A járvány kezelése szempontjából a kormány dinamikusan bevezetett korlátozó intézkedései - így a kedd éjféltől elrendelt új szabályok is - "elfogadhatóak és üdvözítőek" - mondta a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn Pécsen.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 13. kedd 15:16
Kétezer-hétszáz éves, mészkőből készült súlymértéket találtak az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) régészei a Siratófal közelében – jelentette kedden az IAA a Facebook-oldalán.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 13. kedd 14:11
A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett – derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 13. kedd 11:30
A középső bronzkori Füzesabony kultúrához sorolható, több ember maradványait tartalmazó tömegsírt tártak fel Tiszafüred határában – közölte a tiszafüredi Kis Pál Múzeum igazgatója.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 05. hétfő 17:06
A hepatitis C vírus felfedezéséért két amerikai és egy brit tudós, Harvey J. Alter, Charles M. Rice és Michael Houghton kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. október 04. vasárnap 12:20
Tényfeltáró írás született egy Miskolcról származó, aranyifjú vitézről, akit állítólag kémkedésért fejeztek le Kínában.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!