Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
hirado.hu/ Independent
Utoljára módosítva
2019. december 12. csütörtök 11:29
A Nevada állambeli Chris Long három hónappal a beavatkozást követően tudta meg, hogy a vérében levő DNS-e megváltozott, méghozzá a donoréval lett azonos. A donor pedig egy több ezer kilométerre élő német férfi, akivel mindössze néhány rövid üzenetet váltott. A beavatkozás célja az volt, hogy a beteg vérét egészségessel helyettesítsék, a vér pedig magától értetődően a DNS-t is tartalmazza. A férfit az egyik kollégája bátorította a teszt elvégzésére – olvasható a The Independent cikkében.
Forrás
Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 20:59
Mint arról már beszámoltunk, december 17-én fellövik azt a kutató műholdat, aminek az egyik alkatrészét Miskolcon fejlesztették. A műhold az úgynevezett exobolygókat vizsgálja majd, amelyek a naprendszeren kívül, vagyis idegen csillagok között keringenek. A miskolci cég egy olyan alkatrészt tervezett a műholdhoz, ami megóvja a körülbelül 200 fokos hőingadozástól. A kilövést a városháza dísztermében, élőben közvetítik majd, amire bárki elmehet.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 13:15
A CHEOPS kutató műhold kilövését, mely fejlesztésében miskolci cég is részt vett, együtt követhetjük a polgármesteri hivatal dísztermében, és a városban található LED-falakon is.
Forrás
dailymail.co.uk
Utoljára módosítva
2019. december 08. vasárnap 10:15
Az új tanulmány szerint a madaraknak jóval hangosabban kell énekelniük, hogy a repülőgépek zaja mellett is meghallják egymást – olvasható a Daily Mail cikkében.

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 08. vasárnap 17:14
Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 14:46
Két magyar szakembert is díjaztak kapott az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának idei versenyén az Agar Arton, mikrobákból alkotott festményeikért.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 14:16
Mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki brit kutatók, az apró „agyi chipek” olyan betegségek gyógyításához jelenthetnek új utakat, mint az Alzheimer-kór – írta a BBC hírportálja.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 17:10
Felismerve a robotikaoktatásban rejlő óriási potenciált, valamint a miskolci gimnáziumban folyó magas szintű oktatás kínálta lehetőségeket, a Rotary Club Miskolc-Tapolca több százezer forinttal támogatja az iskola robotikaszakkörét.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 16:50
Miskolcon tartotta közgyűlését szerdán a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, megünnepelve egyúttal az idén 120 éves miskolci Herman Ottó Múzeum évfordulóját is.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 14:44
Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában szerdán.

Programok

-
Miskolc városában