Ugrás a tartalomra

Elindulnak az útburkolati jelek felújító-festési munkái

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 26. péntek 13:21
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. április 27-vel elkezdi a város forgalmasabb útjain a gyalogátkelő helyek, a kerékpáros nyomvonalak és egyéb lekopott útburkolati jelek festési munkáit.

A munkálatok saját kivitelezésben és alvállalkozó bevonásával történnek. A festési munkák a melegebb idő beköszöntével kezdődhetnek el. A munkát többféle technológiával (hideg plasztik, oldószeres festék) végzik el - tájékoztat a Városgazda.

Az elmúlt hetekben a társaság útellenőri szolgálatának és műszaki ellenőreinek előzetes felmérése alapján a festési munkák előkészítése folyt. Ekkor meghatározták az első ütemben felújító festésre kerülő útszakaszok. A munkák első körben a Miskolctapolcai út, Csabai kapu, Görgei Artúr út, a Belváros és az Avas területén indulnak, majd folytatódnak a város főbb közlekedési útvonalain - tudatták.

A festési munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra. A Városgazda igyekszik a feladatot a hétvégén, kisebb forgalom mellett, illetve az éjszakai órákban elvégezni.

A forgalmasabb útszakaszokon torlódás alakulhat ki, ezért kérik az arra közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!