Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 14:14
December 1-jétől az államhoz kerül a jelentős veszteséggel működő MIVÍZ Kft. - az erről szóló előterjesztést a csütörtökre összehívott rendkívüli közgyűlésen szavazták meg a városatyák. A cégnél javuló közszolgáltatást, korszerűsítéseket és a fizetések emelését várják. A Velünk a Város frakcióvezetője azt mondta, a miskolciak érdeke azt kívánta, hogy ezt a felelős döntést meghozza a grémium.
Forrás
Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. november 29. szerda 18:27
Koszorúk elhelyezésével indították A kamara napját Szentpáli István sírjánál és emléktáblájánál a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az önkormányzat vezetői, amelyet a 66. küldöttgyűléssel zártak a Népkerti Vigadóban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. november 28. kedd 22:05
Január elsejétől ötven forint betétdíjat kell felszámolniuk a gyártóknak az egyszer használatos italosüvegekre. A visszaváltási rendszert a Mol alá tartozó MOHU fogja működtetni.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. november 26. vasárnap 10:41
Harmincötmilliárd forint – ekkora összeg állt rendelkezésére a miskolci önkormányzatnak, hogy részben az itt élők életét megkönnyítő, részben pedig a város turisztikai értékét növelő beruházásokat valósítson meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 26. vasárnap 11:31
A Magyar Távhőszolgáltatásért ezüst emlékérem szakmai díjjal ismerte el a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) Csák Pálnak, a MIHŐ hőszolgáltatási üzemvezetőjének évtizedeken át tartó kimagasló munkáját.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. november 24. péntek 14:06
A téma a betelepített ázsiai munkások jelenléte volt hazánkban - erről országos politikusok beszélgettek. A téma helyi vonatkozásáról miskolci képviselőket kérdeztünk.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. november 23. csütörtök 09:06
A KSH adatai szerint idén szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete ötszázötvenhétezer-kilencszáz, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset háromszáznyolcvannégyezer-kilencszáz forint volt. A bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt tizennégy egész egy tized százalékkal, míg a reálkereset - tavaly augusztus óta először - egy egész hét tized százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 22. szerda 11:53
A Magyar Nemzeti Bank idén először készít pénzügyi fogyasztóvédelmi adventi naptárt, amelyben 24 napon át 24 pénzügyi tanácsot ad, és tippeket oszt meg a közösségi médiafelületein, hogy segítse a karácsonyi és az év végi felelős vásárlást és hitelfelvételt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 22. szerda 10:31
Az idei év eddigi legnagyobb havi forgalmát könyvelhette el októberben a használtautó-piac. Míg az első félévben az adásvételek száma végig elmaradt az előző év hasonló időszakától, júliustól a piac már felülteljesítő volt, így megnőtt az esélye a tavalyi csúcs meghaladásának is - következtet szerdán kiadott elemzésében a JóAutók.hu.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 11:50
Hivatalosan is aláírták a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről, valamint a bérnövelési ajánlásról szóló megállapodást.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!