Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 17:59
Gazdaságilag az a leghatékonyabb, ha a cégek állandóan innovatívak – mondta el Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár a BOKIK és a Miskolci Egyetem első munkabizottsági ülésén. A rendezvénnyel a két szervezet régi terve vált valóra.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 16:55
Az erről szóló szerződést a napokban írta alá az MVK első embere és a járműveket szállító cég képviselője.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 09:33
Megújult a Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében működő MOL Intézeti Tanszék. A színvonalas oktatási környezet kialakítása érdekében a helyiségek új bútorokat kaptak, valamint új, a tanulást segítő térképek, képernyők, poszterek kerültek a falakra. A tanszék korszerűsítése a MOL és a Miskolci Egyetem közötti stratégiai együttműködés részeként valósult meg: a vállalat célja, hogy hozzájáruljon a jövő mérnökeinek képzéséhez.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. október 13. szerda 17:42
Együttműködési megállapodást írt alá szerda délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és Miskolc Önkormányzata.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. október 11. hétfő 16:12
A beruházás mintegy százhetvennégy millió forintos uniós és állami támogatással valósult meg.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 11. hétfő 11:22
Az ovis csoport után felnőttek, családok érkeztek a Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 07. csütörtök 15:16
Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Miskolci Szakképzési Centrum és a Magyar Telekom Nyrt. Az együttműködés célja, hogy a partnerek a kölcsönös tudásmegosztás és az oktatás fejlesztése mellett elősegítsék a diákok pályaválasztási döntését, és növeljék az Informatika és távközlés ágazat népszerűségét.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 08. péntek 10:33
Egyre több cég választaná Miskolcot, ilyenkor pedig az egyik első kérdésük a rendelkezésre álló, szakképzett munkaerőt firtatja. Ezért is fontos a város számára, hogy hatékonyan működjenek a felnőttképzés helyi szereplői. Folytatódott a Miskolci Foglalkoztatási Paktum kerekasztal-beszélgetési sorozata: ezúttal a képzőkkel egyeztetett Veres Pál polgármester.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. október 06. szerda 13:08
Szakmai tanácskozás és kapcsolatépítés: e köré a két fő szál köré épült szerda délelőtt az autóipari beszállítók és alvállalkozók számára tartott Nemzetközi Autóipari Konferencia.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. október 01. péntek 21:49
Minden gyermekes szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekhó, illetve katások esetében a 2021-es tételes adó negyede - tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján pénteken megjelent tájékoztatóban.

Programok

-
Miskolc és környéke