Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 16:12
A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 08:40
A hónap harmadik vasárnapján rendezik meg a Miskolci Termelői Napot, így augusztusban sem volt ez másképp. Az Erzsébet tér megtelt árusokkal és vásárlókkal egyaránt. A miskolciak szeretik ezt a vásárt, egyesek szerint jobb, mint a piac.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 17:32
Erős keresletre számítanak a magyar almatermelők, mivel az idei termés a 600-650 ezer tonnát kitevő többéves átlagmennyiségtől várhatóan gyengébb, mintegy 450-500 ezer tonna lehet majd - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Utoljára módosítva
2019. augusztus 15. csütörtök 21:45
Európában másodikként épített ki szénszálas hálózatot a FUX Zrt. A 28 éves magyar vállalkozás egy amerikai technológia használatára nyert jogot. A könnyebb, erősebb és szilárdabb vezeték kiválóan alkalmazható dombos, hegyes területeken. Az 500 méteres próbaszakasz Szlovákiát köti össze Magyarországgal.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 15. csütörtök 20:41
Folyamatos a fejlődés a Ten Pao miskolci gyárában. Az elektronikai termékek gyártásával foglalkozó cég 2017-ben nyitotta első Ázsián kívüli gyárát. A választás akkor Miskolcra esett. Azóta sincs Európában máshol vállalata az anyacégnek. Nem is tervezik, mert a miskolci légkörrel annyira meg vannak elégedve a kínai cégnél, hogy inkább a Déli Ipari Parkban lévő gyárat bővítik tovább.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 13:05
Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint - jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 09:33
A Mol Nyrt. csökkentette az üzemanyagok nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin literenkénti átlagárát bruttó 9 forinttal, a gázolajét 7 forinttal mérsékelte.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 13. kedd 15:35
Az elmúlt években jelentős fejlődést sikerült elérnie az indítómotorok és generátorok felújításával foglalkozó cégnek. Év elejétől már féknyergek felújításával is foglalkoznak. Logisztikai központjuk pedig már három éve működik a Mechatronikai Ipari Parkban.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 11. vasárnap 16:41
Mintegy négyszáz tonna búza gyűlt össze eddig Magyarországon a Magyarok Kenyere nevű Kárpát-medencei program keretében, amelyet a gazdák rászoruló gyermekek részére adományoztak. A kezdeményezés sikerének titka a gazdák jövőbe vetett hite – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Nemeshanyban.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 10. szombat 10:15
Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a Diákhitel Központ szombaton az MTI-vel.

Programok