Ugrás a tartalomra

Ég az öröm gyertyája Miskolc adventi koszorúján 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 17. vasárnap 20:13
Három helyi iskola ünnepi műsorával várták az érdeklődőket a Szent István téren ezüstvasárnap, hogy végül a harmadik gyertyát is meggyújtsák Miskolc adventi koszorúján.

A Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium, a Fényi Gyula Miskolci Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, valamint a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola tanulóinak műsorában Molnár Attila atya, Holczinger Ferenc atya és Fedor Péter atya is közreműködött. 

Utóbbi az „öröm vasárnapja” alkalmából hangsúlyozta: Isten az Evangélium révén nem pusztán híreket közöl velünk, hanem olyan megerősítéseket is nyújt számunkra, melyekbe bele tudunk kapaszkodni.

Juhász Ákos képgalériája

– Olyan Istenünk van, aki kicsi gyermekként ránk bízta magát. A legkisebb közöttünk, de ott van mindnyájunkban – fogalmazott a görögkatolikus pap, aki ezt követően Sándor-Lenkei Aidával, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat Regionális Krízisambulanciájának szakmai vezetőjével, valamint Varga Andreával meggyújtotta az ünnepi gyertyát.

Az alpolgármester köszöntőjében rámutatott: a közelgő karácsony a hit, a remény, a szeretet, a béke, a család és a születés mellett legalább annyira szól az elmúlásról, a számvetésről és a befelé fordulásról. Hozzátette, hiába foglaljuk imába a békét, ha nem tanulunk a múltból.

– Tavaly ilyenkor abban reménykedtünk, hogy a szomszédunkban zajló háború hamar véget érhet. Tévedtünk – fogalmazott Varga Andrea, aki szerint a Miskolcon tartózkodó ukrajnai menekülteknek is kell, hogy jusson szeretetünkből.  

– Teremtsünk olyan világot, melyben visszaköltözhetnek otthonaikba, s amiben a mi gyermekeink és unokáink sem tapasztalhatják meg a bizonytalanságot és a nélkülözést – hangsúlyozta a városvezető.

Varga Andrea végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik ezekben az időkben különös figyelmet fordítanak a helyi rászorultak és elesettek támogatására.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!