Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 13:08
Városszerte tartják meg a középiskolai felvételiket hétköznap és hétvégén is, az egészségügyi előírásokhoz igazodva.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 17:45
A Miskolci Magister Gimnázium segíti majd a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a Miskolci Vasutas Sport Klub (MVSC) fiataljainak tanulmányi felkészülését.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 23. kedd 12:00
A diákok komoly összefogással végeztek az első helyen egy magyar cég versenyén.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. február 22. hétfő 15:56
Mát több mint tíz éve központi kérdés a környezettudatosság a Miskolci József úti Óvoda Brunszvik Teréz Sport Tagóvodában. A dolgozók nagyon büszkék arra, hogy idén elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet az intézmény, ahol egyre több kiskert és természettel kapcsolatos foglalkozás van.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. február 15. hétfő 11:12
Péntekig, február 19-éig adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 12. péntek 08:41
Most egy olyan nagy felújításon vannak túl, amilyen még nem volt az iskola történetében. A tizenhárom osztályos intézményben kéttanítási és református nevelés folyik, de legótermükben programozást is tanulnak a diákok. Szeptemberben pedig egy kétcsoportos református óvoda is indul a felújított épületben.
On
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. február 09. kedd 13:40
Ami most történik, azt a kormány modellváltásnak hívja, de ez semmiképpen nem tekinthető annak – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján az LMP parlamenti frakcióvezetője. Keresztes László Lóránt szerint magánalapítványokba szervezik ki nemcsak az egyetemi vagyont, de a kuratóriumok felállításával a döntéshozatalt is; az intézmények így politikai irányítás alá kerülnek, ami „teljes bizonytalanságot” szül.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 08. hétfő 08:35
Online kínálja a régió egyetemi kurzusait a Miskolci Akadémiai Bizottság. A MAB online akadémia főként azoknak a középiskolásoknak szól, akik érdeklődnek a felsőoktatás iránt, de az előadásokra bárki jelentkezhet.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. február 08. hétfő 14:44
Fejlesztések, építkezések indulhatnak már tavasszal a régió legnagyobb tudásbázisán, ami így kezdi betölteni a rektor által hirdetett célt: jónak is kell látszani. A széles képzési spektrum nem csak a régió gimnazistái számára lehet vonzó.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 05. péntek 12:52
A Miskolc MJV Önkormányzatának fenntartásában működő óvodák 2021/2022-es nevelési évére áprilisban lesz lehetősége a szülőknek beíratni gyermekeiket – tájékoztatott a városháza közleményében.