Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 17:04
Megjelent a Times Higher Education (THE) cég idei „Feltörekvő gazdaságok egyetemei” nevezetű rangsora, aminek első helyeit kínai és orosz egyetemek foglalják el, ám a hazai - köztük a miskolci - kampuszoknak is van okuk büszkélkedni.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 09:00
Nem most kezdi a diákszintű politizálást: már általános iskolás kora óta tagja a különböző DÖK-öknek. Az egyik legfontosabb üzenete az, hogy a kortársak megismerjék a város értékeit. Bemutatkozik Rőczei Laura, az újonnan megalakult Miskolc Városi Diákönkormányzat elnöke.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 13:44
Miskolcon több óvoda energetikai korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztése van folyamatban. Egyikük a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Dózsa György Úti Tagóvodája, amelynek épületét 1983-ban adták át, így a beruházás már nagyon esedékes volt.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 11:56
Szeptember közepe óta hőszigetelik a Miskolci Petőfi Sándor Kollégium külső homlokzatát, a több mint 200 millió forintos beruházásról szerda reggel tartott sajtótájékoztatót az intézmény és a Miskolci Tankerületi Központ.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 17:59
Gazdaságilag az a leghatékonyabb, ha a cégek állandóan innovatívak – mondta el Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár a BOKIK és a Miskolci Egyetem első munkabizottsági ülésén. A rendezvénnyel a két szervezet régi terve vált valóra.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 09:33
Megújult a Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében működő MOL Intézeti Tanszék. A színvonalas oktatási környezet kialakítása érdekében a helyiségek új bútorokat kaptak, valamint új, a tanulást segítő térképek, képernyők, poszterek kerültek a falakra. A tanszék korszerűsítése a MOL és a Miskolci Egyetem közötti stratégiai együttműködés részeként valósult meg: a vállalat célja, hogy hozzájáruljon a jövő mérnökeinek képzéséhez.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 12. kedd 12:50
A Miskolci Egyetem jövőre már kétszakos tanárképzést indít, ami egységesen ötéves lesz és általános és középiskolában is lehetővé teszi a friss diplomások munkavállalását. Ebben a Tanárképző Intézet KIP-módszere nyújt segítséget az intézménynek.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 08. péntek 19:15
Játszónapot tartottak a fennállása 40. évfordulóját ünneplő Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában. A sok-sok program egyike volt az interaktív kisautós kreszpark, ami beszélő autókkal, „városi” környezetben neveli a fiatalokat a helyes közlekedésre.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 08. péntek 12:09
November 5-ig ismét lehet jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíjra, amelyre nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok pályázatait várják Miskolcon is. Olyan fiatalokét, akik családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 99.750 forintot.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 07. csütörtök 09:25
Együttműködő partnereivel közösen adta át a miskolci Konfuciusz Intézet digitális osztálytermét szerda délután az egyetemen.

Programok

-
Miskolc és környéke