Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 10. hétfő 09:47
Az elmúlt hónapokhoz képest továbbra is kevesen vannak kórházban, a lélegeztetőgépen lévők száma pedig már a négyszázat sem éri el. 
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 09:21
Összefogással igyekszik segíteni az egészségügyben dolgozók mindennapjait Kiss Krisztina, aki civilként gyűjtött adományokat az elmúlt hónapokban. Így került a kórházba több kávéfőző, hidegtál és lábfrissítő krém is. Tehát minden, ami megkönnyíti a Covid okozta megfeszített munkát végzők életét.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 16:31
Két kisfiúnak és egy kislánynak adott életet egy mezőkeresztesi anyuka a megyei kórházban április 21-én. A hármas ikrek és édesanyjuk is jól van.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. április 28. szerda 18:02
Május 3-ától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás, a beavatkozások előzetesen egyeztetett időpontokban, rugalmas tervezéssel, a járványügyi intézkedések betartásával történhetnek - közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a közösségi oldalán.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 26. hétfő 16:50
A legnagyobb hazai humanitárius szervezet a középiskolásokat és az egyetemistákat is várja a következő hetek véradásain. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 26. hétfő 10:01
A kórházban lévők száma is csökkenő tendenciát mutat. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 23. péntek 15:44
A Megyei Kórház főigazgatója a Miskolc Tv-ben ismertette a megyére vonatkozó járványügyi adatokat.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 13:52
Új reményt kaphatnak az SMA-ban szenvedő gyerekek. Állami támogatással is elérhetővé válik az a 700 millió forintos terápia, ami a gerincvelői izomsorvadással küzdő kicsik számára az egyedüli lehetőség a gyógyuláshoz. Kásler Miklós bejelentése szerint a Zolgensma nevű készítményhez már ettől a hónaptól hozzá lehet jutni, egyedi méltányossági alapon. Igény is van rá. Zsombi után ugyanis újabb gyűjtés indult, az SMA-s Lilike számára.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 11:46
Húsvét óta a megyében működő kórházak terhelése folyamatosan csökken, mind a járóbeteg, mind a bent fekvők, mind a lélegeztetőgépen lévők számát tekintve – erről is beszélt a Miskolc Tv stúdiójában a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház főigazgatója. Révész János az oltásokkal kapcsolatban elmondta, Borsod megyében körülbelül 175 ezren már megkapták a vakcinát. A főigazgató úgy fogalmazott: „Önmagában a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház körülbelül 3500-3600 embert tud beoltani egy nap. Emellett a városi kórházaknak az oltási kapacitása ennek körülbelül még 30 százalékát teszi ki, és ehhez jönnek a háziorvosok. Napi szinten a megyében megközelítőleg 8-9000 ember átoltására vagyunk képesek jelen pillanatban, de amennyiben szükségessé válik, bővíthető ez a szám.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 21. szerda 17:03
Jelen állás szerint: a tudomány válasza oltásról és vírusról kismamáknak, családtervezőknek.