Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 29. vasárnap 09:32
A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 29. vasárnap 08:20
Két koronavírus-fertőzött halt meg vasárnapra Magyarországon. Az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma pedig egy nap alatt 65-tel emelkedett, így számuk 408-ra nőtt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 27. péntek 12:02
A koronavírus okozta járványügyi vészhelyzetre tekintettel, az alábbiakról tájékoztat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 14:51
A kormány megtiltotta egy a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 16:14
Nem minden maszk jó! A jó szándék most nagyon sok embert arra késztet, hogy a két kezével is segítsen. De a házilag készült maszkok nem alkalmasak az egészségügyben dolgozók megvédésére! Erre figyelmeztetnek a járványügyi szakemberek. Ezek arra valók, hogy bevásárláskor és egyéb kinti tevékenység során lecsökkentsük a kockázatokat.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 16:00
A kialakult járványügyi helyzetben egészségügyi intézményünk példaértékű társadalmi összefogást tapasztal, amely a kórház munkáját támogatja. Az emberség, a törődés és a támogatási szándék számos jelét megtapasztaltuk eddig is, és érezzük folyamatosan - írják közleményükben.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 13:37
A DVTK többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás és a DVTK vezetése úgy döntött, hogy létrehoz egy húszmillió forintos alapot, amelyet a DVTK család a koronavírus-járvány miatt esetlegesen nehéz helyzetbe kerülő tagjainak a megsegítésére szán. A klubvezetés másik fontos döntése, hogy a DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központját, a DVTK Medical kapacitásait szükség esetén felajánlja a koronavírus elleni küzdelemre az illetékes egészségügyi hatóságoknak.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 12:09
Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Semmelweis Egyetem közös beszerzésének részét képező újabb szállítmány a több mint 3 millió szájmaszk mellett 86 lélegeztetőgépet is tartalmaz.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 12:34
Megtörténtek az átszervezések a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban – olvasható a kórház honlapján, Révész János főigazgató közleményében. A fekvőbeteg osztályok átköltöztetése befejeződött. Kórházunk Csabai kapu 9-11. telephelye mostantól kizárólag a koronavírus fertőződéssel kapcsolatos járványügyi megelőző és betegellátó feladatokat lát el.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 09:36
Lélegeztető gépe(ke)t vehet a megyei központi kórház annak a retro online fesztiválnak a bevételeiből, amit március 28-án tartanak Budapesten.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!