Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 18:03
Egy újabb, jelentős beruházás valósult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban. Elkészült az intézmény Logisztikai Centruma. A 21. századi bázis új fejezetet nyit a hat tagintézmény életében. A 300 millió forintos fejlesztés segítségével hatékonyan tudják majd a tagkórházak használni az ott raktáron lévő eszközöket. Számítások szerint egy éven belül megtérül a beruházás.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 14:26
Még decemberben is érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást, így a járvány kezdetéig biztosan van elegendő idő a védettség kialakulásához.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 11:31
Gyermekszemészeti szűrőbusz indul a háromszáz legnehezebb helyzetű településre, a rászoruló családok gyermekei a vizsgálatok alapján javasolt szemüvegeket ingyenesen kapják meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 16:00
A Miskolci Egészségfejlesztési Intézet és a Gyermek-Alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetsége együttes ülést tartott a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyik termében.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 14:16
Mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki brit kutatók, az apró „agyi chipek” olyan betegségek gyógyításához jelenthetnek új utakat, mint az Alzheimer-kór – írta a BBC hírportálja.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. december 03. kedd 13:18
A jövőben csak a trafikokban lehet kapni az e-cigaretta, a dohányzást imitáló elektronikus eszköz és az új dohánytermékek kiegészítő termékeit is – döntött kedden az Országgyűlés.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 15:44
Megérkezett a Kosztyu Ádám Alapítvány Mikulása a GYEK-be. Három beteg gyermek édesanyja határozta el 15 évvel ezelőtt, hogy létrehoznak egy alapítványt, hogy segíthessenek a leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek és szüleiknek. Évente mintegy 300 családot érint a legrettegettebb betegség, a rák.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 26. kedd 21:03
A DVTK szakosztályai és szurkolói az elmúlt években rengeteg civil szervezetet és alapítványt támogattak már, állatsegítőket, fogyatékossággal élőket, nehéz sorsú gyermekeket és gyermekkórházakat egyaránt. Az idei esztendőben a klub szakosztályai úgy határoztak, hogy a karácsonyt megelőző időszakban a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogatják.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 25. hétfő 18:12
Norvégiából vásárolták azt a helikoptert, amely november közepétől a miskolci légimentők munkáját segíti. Ez a gép is annak a 9 tagú flottának a tagja, amelynek beszerzéséről tavaly határozott a kormány. A gép nem új, de jobban felszerelt, mint a korábbi.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 23. szombat 10:38
Egyre többektől halljuk a panaszt: levert a téli depresszió, csak ülök otthon a négy fal között, és siratom az életemet, magamat. Megnyugtatunk mindenkit: nem kell aggodalmaskodni, egy kis odafigyeléssel, aktivitással könnyedén fogjuk venni az akadályokat. Csak lássuk meg a szépet, éljük meg a pillanatot – mondja Pócsi Orsolya klinikai szakpszichológus.

Programok

-
Miskolc városában