Ugrás a tartalomra

Egészség

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 02. vasárnap 10:37
Különleges helyszínre várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt október 3-án, hétfőn délelőtt tíz és délután két óra között.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 28. szerda 14:22
Őszinte tájékoztatást kér a témában Bartha György és Bazin Levente, a Velünk a Város politikusai úgy tudják, több szakrendelés sem működik jelenleg a megyei központi kórház diósgyőri szakrendelőjében.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 26. hétfő 16:33
A hónap végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 26. hétfő 16:05
Határérték feletti aflatoxin-tartalom miatt az Abonett Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos kiszerelésű, Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékét - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.  
Forrás
Gallai Judit
Utoljára módosítva
2022. szeptember 25. vasárnap 10:01
Te is érezted már vagy épp mostanában figyeltél fel arra, hogy elbizonytalanodsz? A mindennapokat egyre inkább átszövi a kétségbeesés, a félelem, a bizonytalanság. Különösen a jövőtől. Életünk talán legfélelmetesebb szeglete a rengeteg kétség, bizonytalanság és félelem.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 23. péntek 18:17
Pénteken délelőtt 11 és este 6 óra között hét helyszínen - Budaörsön, Balatonfüreden, Keszthelyen, Szekszárdon, Szentesen, Miskolcon és Debrecenben - várják a véradókat.
Forrás
hvg.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 23. péntek 09:13
Túlterheltség és az átjelentkezők nagy száma miatt kellett a múlt héten másfél napra leállítani a betegfelvételt Magyarország egyik legnagyobb nevű szülészeti osztályán, a budapesti Szent Imre kórházban. A Hvg információi szerint azonban az egyre szaporodó hasonló döntések hátterében sokkal inkább az egészségügy rendszerszintű hibái rejlenek. Az új szolgálati jogviszony miatt sok szülész-nőgyógyász inkább a magánpraxist, a nyugdíjat vagy a külföldi munkavállalást választotta, ami miatt hiány van ügyeletvezető szakorvosokból. A megoldást a kormány az ügyeleti ellátás koncentrálásában látja.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 16:15
A légimentők akciójának kettős célja van: szeretnék felhívni a figyelmet a véradás fontosságára és a légimentők nem mindennapi munkájára is.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 26. hétfő 09:59
Másfél évvel azt követően, hogy megkapta a Zolgensma-kezelést, egyre több orvos mondja azt, hogy sokat várnak az SMA-val diagnosztizált kazincbarcikai kisfiútól.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 19. hétfő 11:19
 Belgium fővárosa, a város legnagyobb klinikájával együttműködve, egy kísérleti projektet dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az orvosi recepttel érkező betegek ingyen látogathassák a múzeumokat - írta a RTBF.be belga hírportál.