Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 28. vasárnap 16:48
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nemcsak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 28. vasárnap 10:11
A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 13:31
Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 19:30
Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord pénteken. Bács-Kiskun megyében 22 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 09:35
Ismét illegálisan lerakott hulladékot kellett elszállítania az önkormányzatnak a Gizella utcából. A szemetes háznak hat tulajdonosa is van, köztük az egyik a miskolci önkormányzat, huszonkilenc százalékban. A tulajdoni viszonyok ellenére az udvaron felhalmozott szemetet most mégis a város vitette el saját költségén. A több mint tizennégy tonna hulladék ártalmatlanítása és szállítása csaknem négyszázezer forintba került.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 12:07
Ismét rossz minőségű a levegő Miskolcon, a szálló por koncentrációja az elmúlt napokban átlépte az egészségügyi határértéket és a helyzet egyelőre máig sem javult. Az előrejelzések szerint viszont holnap már fellélegezhetünk, az időjárás ugyanis hidegebbre és szelesebbre fordul, ami megtisztítja majd Miskolc levegőjét.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 09:08
Újabb madártetemeket találtak a Középszeren, emiatt a kutyasétáltatókat is fokozott óvatosságra intik. Két hete ugyanerre a területre kilenc vetési varjúhoz riasztották a mályi madármentőket. Akkor három madár szerencsés volt. Ők túlélték. A napokban azonban négy, azóta elhullott madár tetemét találták meg. Szerda éjjel a madármentő állomás vezetője újabb két varjú elhullásáról adott hírt közösségi oldalán. Mérgezésre gyanakodnak.
On
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 09:09
Hatvan-hetven éves jegenyenyárfákat vizsgált az akusztikus fakopács.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 25. csütörtök 13:31
A meteorológusok szerint ráadásul javulás viszont csak szombaton várható. 
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. február 24. szerda 21:02
Helyenként 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán, ahol úgy fogalmaztak: "nincs mese, itt a tavasz".