Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 11:53
A BMH szolgáltatási területén található hulladékudvarok viszont október 23-án, szombaton zárva tartanak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 20:18
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott az ország legnagyobb önkéntes mozgalmához.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 12:57
Nem volt játék: hetekig borzolta a miskolciak kedélyét az eltűnő-feltűnő mackó. Cikkünkben összeszedtük az esetről készült videókat.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 11:08
Előzetes vizsgálatot folytatnak a telepítés lehetőségeivel kapcsolatban. Novemberig várják a különböző észrevételeket a témában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 14:28
Tizenkettedik alkalommal tartott mustrát az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. a bőgési szezonban terítékre került gímszarvas bika trófeák bemutatására. A Hegyközi Erdészet által szervezett programnak Füzérradvány, a megújult Károlyi-kastély parkja adott helyet.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 12:19
Costa Rica-i, indiai és bahamai projekt is volt a vasárnap első ízben átadott Earthshot Prize nyertesei között. A Vilmos cambridge-i herceg által tavaly alapított, környezetvédelmi Nobel-díjként is emlegetett elismerést öt kategóriában osztották ki Londonban.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 11:38
Meleg, jellemzően napsütéses lesz az idő a következő napokban, a hét közepén többfelé 20 fok feletti csúcsértékek is lehetnek. A hétvégén viszont ismét lehűlés várható, ekkor már 10-15 fokos maximumokra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 13:42
Az illegális égetés, a rossz minőségű tüzelőanyagok használata, az avar és más kerti hulladékok, a szemét elégetése tipikusan ősszel-télen jelentkező probléma. Az avarégetés például tiltott Miskolcon, de a hangsúly nyilván nem a tiltáson van, hanem a tájékoztatáson, figyelemfelhíváson. Ezt szolgálja a témával kapcsolatos cikksorozat, és amiatt került szóba az ügy az elmúlt hetekben zajlott Közösségi Gyűlésen is, amely a légszennyezést tárgyalta.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 15. péntek 14:27
Véget ért az első miskolci közösségi gyűlés, azonban a talán legizgalmasabb rész mégis most következik: a város teljes lakosságát arányosan leképező közel 50 ember a tanulás után összedugta fejét, majd megfogalmazott 7 javaslatot és véleményt az önkormányzat számára. A levegőminőség javítását célzó „csomag” tartalmát a városvezetés előzetes vállalása szerint figyelembe veszi majd Miskolc klímastratégiájának kialakítása során.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 14. csütörtök 14:31
Kevesen tudják, hogy október 15. a Környezetbarát Fatüzelés Napja. Mivel sokaknak egyetlen lehetőségük a fűtésre a szilárd tüzelés, ezért néhány egyszerű tanáccsal szolgálunk számukra, hogy hatékonyan és a lehető legkevésbé légszennyező módon fűtsenek.

Programok

-
Miskolc és környéke