Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 23. hétfő 14:13
A Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze április végén az Északerdő Zrt. házi válogatóversenyét megnyerve jutott el az országos döntőre. Tavaly egyébként a harmadik helyen végzett az Év erdésze versenyen.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. május 23. hétfő 13:26
Matematikaórájukat feláldozva hozták helyre Jézus kútját a Nyitott Ajtó Baptista Középiskola kilencedikes tanulói hétfő délelőtt.
Forrás
minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2022. május 23. hétfő 13:11
Napsütésre, záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Forrás
minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2022. május 22. vasárnap 12:11
Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket jelentős mennyiségű csapadék, illetve viharos szél kísérhet.
Forrás
minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2022. május 21. szombat 12:49
Az épületszigeteléseket, ablakcseréket és fűtési rendszerek korszerűsítését támogatják - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 13:33
1734. május 20-án született az európai méhészet kiemelkedő alakja, az első osztrák méhészeti iskola egykori vezetője, Anton Janša. Az ő méhészeti munkásságának állítunk emléket azzal, hogy születésnapjának dátuma lett a méhek világnapja.
On
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 11:57
"A Kárpát-medencét kitöltő hűvös, nyugalomba jutott levegő és a derült, szélcsendes éjszaka együtt azt eredményezte, hogy több mérőállomásunkon is gyengén fagyott 2 méteres magasságban"  - számolt be Facebook-oldalán a meteorológiai szolgálat.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 13:25
Mind az északi, mind a déli városrész 36, muskátlival beültetett kaspót kapott a közelmúltban, amelyek tovább virágosítják a köztereket. Ez is illeszkedik abba a folyamatba, amelyhez sok lakó is csatlakozott: igyekeznek még zöldebbé tenni környezetüket.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 14:24
Bulgárföldön, a Stadion utca Bertalan utca felé eső végénél, az óvoda mögött található a potenciális rekorder fekete nyárfa. A több mint 10 méter törzskerületű, közel 31 méter magas matuzsálem egy igazi csoda, ami hatalmas méretei ellenére rejtve marad sok miskolci előtt. Pedig mennyiünket láthatta már és ha minden jól megy, fogja is még.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 12:22
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre - mondta a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten sajtótájékoztatón.