Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
hazipatika.com
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 22:24
Testünk és lelkünk szoros viszonyban áll egymással: ahogy a fizikai problémák képesek lelki betegségeket okozni, ugyanúgy a lelki problémák is kiválthatnak testi tüneteket. Szembe kell néznünk vele, hogy a tartós feszültségre szervezetünk egyre hevesebben fog reagálni.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 12. szombat 11:14
Várhatóan a japán főváros, Tokió közelében halad el a legmagasabb kategóriába sorolt Hagibisz szupertájfun - mondta Tóth Tamás meteorológus szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Több mint hatvan éve nem volt olyan heves tájfun Japánban, mint a Hagibisz, amely szombat estére éri el az ország fő szigetének partjait, a hatóságok a legmagasabb szintű készültséget rendelték el.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 08. kedd 15:43
Állatorvossá válhattak az ovisok egy órára az Állatok világnapja alkalmából. A kicsik a Miskolci Állatkórház doktoraitól tudhatták meg, mit kell tenniük, ha kis kedvencükre vigyázni kell, és azt is megtanulhatták, hogy az állatok amellett, hogy nagyon aranyosak, felelősséggel járnak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 12:43
623 fotó, 70 ezer LED, 330 négyzetméter üvegfelület, 20 év munkája – Máté Bence természetfotó-kiállítása Miskolcra érkezik. Október 12. és november 3. között a Szent István tér ad otthont Máté Bence kiállításának. Miskolc a nyolcadik állomása lesz a világhírű természetfotós ingyenesen látogatható nagyszabású, kültéri kiállítássorozatának.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 14:58
Mintegy 200 darab új virág és cserje ékesíti a Nagy Lajos király úti Általános Iskola udvarát, amiket a diákok saját kezűleg ültettek el, hétfőn reggel. Vucskó Zsuzsanna igazgatónő szerint rendkívül fontos, hogy a bérházakban élő, városi gyerekek is megismerjék, hogyan szépíthetjük környezetünket. Október végén további gyümölcsfákkal is bővül majd az iskola udvara.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 11:47
Idén háromnapos rendezvénnyel ünnepli az állatok világnapját a miskolci állatkert. A programsorozat egy tanulmányi versennyel kezdődött. Mintegy hetven diák jelentkezett, akik ötfős csapatokban mérték össze tudásukat. Az ünnep célja, hogy az ember és az állat közötti köteléket erősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 06:55
Miskolc önkormányzata 2014-ben csatlakozott a nemzetközi Polgármesterek Szövetségéhez, ezzel városunk arra kötelezte magát, hogy az országos vállalásoknál is szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak felel meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 03. csütörtök 09:07
Tovább erősödik, főként a Dunántúlon és északkeleten viharossá is fokozódik az északi, északnyugati szél az ország nagy részén csütörtökön reggel és kora délelőtt. Késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 12:09
Csaknem 75 százalékban Ázsiából, döntően Kínából származnak azok a műanyagpalackok, amelyeket az Atlanti-óceán déli részén fekvő Inaccessible Island területén találtak dél-afrikai és kanadai kutatók, akik szerint a hulladékok a térségben elhaladó kereskedőhajók fedélzetéről kerülhetnek a nyílt vízbe, majd onnan a szigetre.
Forrás
szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. október 01. kedd 12:14
Egy 315 milliárd tonnás darab tört le az antarktiszi Amery parti jégmezőről – írta a szeretlekmagyarorszag.hu a BBC hírportálra hivatkozva. A jéghegy 1580 négyzetkilométeres.

Programok

-
Művészetek Háza