Ugrás a tartalomra

Közélet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 18:45
A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közleményéből kiderül, hogyan élnek a nyugdíjas vakvezetőik, annak kapcsán, hogy egyikük, Frodó távozott az élők sorából.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 11:59
Áprilisban nyitott meg az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának miskolci irodája, ami régiós kirendeltségként személyesen is fogadja az ügyfeleket. Az eltelt időszak legfőbb tapasztalata, hogy az állampolgárok igénylik a régióban a hiánypótló személyes szolgáltatást – ezt jól mutatja, hogy az időpontok két hétre előre beteltek.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 10:51
Hétfőn Budapesten rendezték az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ahol kihirdették a legjobb hazai – egyebek mellett – éttermeket és cukrászdákat. Köztük két miskolci szereplővel.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 10:12
Idén harmincéves a Fráter kórus, koncerttel ünnepel az énekkar.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 10:30
A bevételből a GYEK gyermekrehabilitációs osztályát támogatják, illetve a Herman Ottó Múzeum két épületének felújításához is hozzájárulnak.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 16:46
Az I. Miskolci Ötletmaratonon harmadik helyezést ért el a Miskolci Erőleves csapata. A tagok több különböző ötletet összegyúrva, 48 óra alatt kidolgoztak egy projekttervet arra vonatkozóan, hogyan ismerhetnék meg egymást jobban a különböző városrészek – egymás helyi különlegességén, „fűszerén” keresztül.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 14:46
A Szolnokról érkezett, modern metált játszó zenekar, a Plebs nyerte az idei Helynekem Helyfoglaló zenei tehetségkutató versenyt az elmúlt hétvégén. A Bohemian Betyars pedig a Pavilont találta a legjobbnak, így félmillió forintos felajánlásuk Miskolcon maradt.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 13:25
Mind az északi, mind a déli városrész 36, muskátlival beültetett kaspót kapott a közelmúltban, amelyek tovább virágosítják a köztereket. Ez is illeszkedik abba a folyamatba, amelyhez sok lakó is csatlakozott: igyekeznek még zöldebbé tenni környezetüket.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 10:09
A múlt hétvégi, tízezreket a történelmi borospincékhez csábító Avasi Borangolás tapasztalatait osztották meg pincetulajdonosok és szervezők az avasi hegygazdákkal kedden a Bortanyán.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 18. szerda 11:33
A Burning Man még odébb van, de a május 26. és 28. között az Egyetemvárosban megrendezett Kamaszfesztiválon ezer miskolci diáknak lesz lehetősége ingyen részt venni. A miskolci önkormányzat ugyanis ennyi bérletet megvásárolt számukra, hogy így köszönje meg azt az önkéntes energiát, amit a Miskolc Városi Diákönkormányzat működésébe beletesznek.