Ugrás a tartalomra

Vélemény

Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 15:41
Jó, ha tudják mostanában magam is jelentős összeggel támogatom a távközlési szolgáltató cégeket. Korábban is eleget áldoztam rájuk, de a bezártságomban a kelleténél is többet telefonálok. Szántó István jegyzete.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. február 09. vasárnap 10:01
Egy álmos, nyári délután, úgy a múlt században, a kilencvenes évek elején betoppant a szerkesztőségbe egy ismeretlen kínai. Csak velem akart beszélni. Visszagondolva ritka szürreális élményben volt részem, egy közös ismerősünkre való hivatkozással meghívott az első miskolci kínai étterem megnyitójára. A volt megyei pártbizottság ebédlőjébe. Hogy ne legyenek kétségeik, orosz-angol keveréknyelven csodálatosan egymásra találtunk. Kézzel mutogatva, egy tucat papírlapot telerajzolva.
Forrás
Fedor Vilmos
Utoljára módosítva
2020. február 08. szombat 13:41
„Túl sok az árnyék ebben a városban, ezért döntöttem úgy, hogy a fényről fogok írni. Miskolc ezernyi titkát csak elhullajtotta az emlékezet, hogy egyszer újra megtaláljuk őket. Amint felemeljük és markunkban tartjuk, máris fényesedni kezdenek” – írja Miért Miskolc? című kötetében Fedor Vilmos. A lokálpatrióta 63 válaszban indokolja meg, hogy miért szereti Miskolcot.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. január 11. szombat 17:59
Sikátorokon, fekete óriás pókok hálójában, kormos pallókon, hajladozó falépcsőkön át nyomulunk a szögletes teraszig. A nem mindennapi látványért. A panorámáért, amely nem mindenkinek adatik meg. Bejárjuk az utat, amit valamikor a tűzoltók naponta nyolcszor megmásztak. Alattunk a játékgyár forgataga. Felszüremlik a zene, az akkurátus párbeszéd, sőt egy rendezői kitörésbe is belehallgatunk. Folyik a próba. Lejtmenetben határozom el, még mélyebbre ások a teátrum kulisszái mögé.
Forrás
M. Gy.
Utoljára módosítva
2020. január 06. hétfő 12:22
Az éghajlat radikális változása és a létfontosságú nyersanyagforrások kimerülése miatt a civilizációnk hamarosan összeomlik. Ezt a tömören megfogalmazott, de annál ijesztőbb állítást a kollapszológia, az összeomlástan hívei vallják, és az állításnak egyre nagyobb a visszhangja a világ közvéleményében.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 10. hétfő 09:43
Pünkösdi gondolatok Galambvári Péter görögkatolikus parókustól és Pető Judit evangélikus iskolalelkésztől.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 14:22
Május 19-én interjút adott Alain Delon a Journale De Dimanche-nak abból az alkalomból, hogy Arany Pálma-életműdíjat kapott Cannes-ban. Hallgathatott volna, hiszen a filmjei, a karrierje, a rajongói beszélnek helyette is. Úgy döntött azonban, hogy válaszol a virulens kritikákra, amelyeket a díj átadásával kapcsolatban kapott.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 14:08
A Köztársasági Párt alelnöke aggódik az utolsó utáni pillanatban elfogadott és érvényesített 34. választási lista miatt.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. április 19. péntek 13:10
Milyen sonkát vegyek? – visszhangzik az örök érvényű kérdés édesanyáink és nagyanyáink fejében. Nem múlhat el húsvét anélkül, hogy ne törne borsot a háziasszonyok orra alá a dilemma a sonka kilétét illetően. Ezen fellelkesülve, vagy mondhatnám azt is, hogy e kérdéskörre csavarodva, felkerestünk egy szakembert, és a város egy impozáns éttermének húsvéti kínálatát is megnéztük.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 10:35
Pakisztáni és indiai bandák hatalmas szociális segély- és adócsalásra szerveződő hálózata kolosszális pénzeket irányított terrorista szervezetek felé, anélkül, hogy a brit adóhatóság bármit is észrevett volna.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!