Ugrás a tartalomra

Vélemény

Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. január 11. szombat 17:59
Sikátorokon, fekete óriás pókok hálójában, kormos pallókon, hajladozó falépcsőkön át nyomulunk a szögletes teraszig. A nem mindennapi látványért. A panorámáért, amely nem mindenkinek adatik meg. Bejárjuk az utat, amit valamikor a tűzoltók naponta nyolcszor megmásztak. Alattunk a játékgyár forgataga. Felszüremlik a zene, az akkurátus párbeszéd, sőt egy rendezői kitörésbe is belehallgatunk. Folyik a próba. Lejtmenetben határozom el, még mélyebbre ások a teátrum kulisszái mögé.
Forrás
M. Gy.
Utoljára módosítva
2020. január 06. hétfő 12:22
Az éghajlat radikális változása és a létfontosságú nyersanyagforrások kimerülése miatt a civilizációnk hamarosan összeomlik. Ezt a tömören megfogalmazott, de annál ijesztőbb állítást a kollapszológia, az összeomlástan hívei vallják, és az állításnak egyre nagyobb a visszhangja a világ közvéleményében.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 10. hétfő 09:43
Pünkösdi gondolatok Galambvári Péter görögkatolikus parókustól és Pető Judit evangélikus iskolalelkésztől.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 14:22
Május 19-én interjút adott Alain Delon a Journale De Dimanche-nak abból az alkalomból, hogy Arany Pálma-életműdíjat kapott Cannes-ban. Hallgathatott volna, hiszen a filmjei, a karrierje, a rajongói beszélnek helyette is. Úgy döntött azonban, hogy válaszol a virulens kritikákra, amelyeket a díj átadásával kapcsolatban kapott.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 14:08
A Köztársasági Párt alelnöke aggódik az utolsó utáni pillanatban elfogadott és érvényesített 34. választási lista miatt.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. április 19. péntek 13:10
Milyen sonkát vegyek? – visszhangzik az örök érvényű kérdés édesanyáink és nagyanyáink fejében. Nem múlhat el húsvét anélkül, hogy ne törne borsot a háziasszonyok orra alá a dilemma a sonka kilétét illetően. Ezen fellelkesülve, vagy mondhatnám azt is, hogy e kérdéskörre csavarodva, felkerestünk egy szakembert, és a város egy impozáns éttermének húsvéti kínálatát is megnéztük.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 10:35
Pakisztáni és indiai bandák hatalmas szociális segély- és adócsalásra szerveződő hálózata kolosszális pénzeket irányított terrorista szervezetek felé, anélkül, hogy a brit adóhatóság bármit is észrevett volna.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. április 08. hétfő 08:20
A nagyböjt kellős közepén, a húsmentes életem kerek, egyhónapos évfordulóján listát készítettem azokról a kedvenc húsmentes ételeimről, amelyek fogyasztásakor egy cseppet sem éreztem magam kirekesztve a gasztronómia csodálatos világából. Mi több, úgy éreztem, olyan ízeket és alapanyagokat ismerhettem meg, amelyeket eddig eszem ágában sem volt kipróbálni – mert a lényeg eddig mindig a húson volt…
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. március 31. vasárnap 10:58
Mesébe illő környezet, street foodos, bisztrós, BBQ-s kínálat, kerti party a Bükk lábánál – megújult az Avalon Park Sörkertje! Mondhatni négyévszakos lett, tágasabb belteret kapott, nyáron klimatizált, télen fűtött, a látványkonyha még kiemelkedőbb helyet kapott, így valódi 4D élményben (illat, látvány, íz, tapintás) lehet részünk. Kihasználtuk hát a megújulás alkalmát, a tavaszi napfürdőt, és belekóstoltunk a miskolctapolcai BBQ-ba.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 27. szerda 11:44
Nicolas Sarkozy volt francia elnök megvédte „barátját”, Orbán Viktort, és a megegyezés mellett foglalt állást az Európai Unóban.

Programok

-
-
Miskolc egyes templomai
-