Ugrás a tartalomra

Hagyományosan újra mozdult az Avas

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 24. szombat 17:00
Csaknem száz csapat versenyzett a zsűri kegyeiért, és vetette be főzőtudását, miközben a kicsik utólagosan megünnepelhették az elmaradt gyermeknapot a díjmentes ugrálóvárral.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Általában gyereknap előtt tartják meg, de idén július végére halasztották a Mozdul az Avas elnevezésű programot. A rendezvénysorozaton belül lehetett nevezni az avastetői sportpályán megrendezett főzőversenyre, melyen civilek, egyesületek, intézmények és a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői is részt vettek.

– Tizenhat évvel ezelőtt találtam ki ezt a rendezvényt, hogy együtt lehessenek az avasiak és azok, akik még szeretnének eljönni erre az eseményre. Kilencven csapat jelezte részvételét – mondta Fodor Zoltán, a terület egyik önkormányzati képviselője, aki három képviselőtársával, Hegedűs Andreával, Szarka Dénessel és Szilágyi Szabolccsal együtt támogatta az alapanyagok beszerzését a mecénás alapból: három és fél kilogramm hús, zöldségek, zsír, ezen felül padokat, asztalokat, ivóvizet és tűzifát is biztosítottak a jelenlévőknek, akiknek így csak a fűszereket és a bográcsot kellett vinniük a program helyszínére. 

A politikus hozzátette, a gyerekeknek a szokásos ugrálóvárral kedveskedtek délelőtt 9-től délután 3 óráig. – Jó volt látni újra, hogy az emberek jól érzik itt magukat. Szeretnénk megőrizni ezt a hagyományt. 

Képgaléria!

Stefanovics István ötödször jött ki a főzőversenyre, ahol gulyást készít csapatával. – Nagyon örülünk annak, hogy végre kimozdulhattunk otthonról, mert sokáig be voltunk szorulva, nem voltak programok a járvány miatt. Reméljük, helyezést is érünk el a versenyen, a legjobb tudásunk szerint készítjük ételünket – mondta.

Vasgyári gulyáslevesben bízik Várföldi Károly zöldfűszeres betéttel. – Mivel mi régi vasgyári dolgozók vagyunk, ezért lett ez a neve a nevezett ételnek. Snidling, oregánó, kapor és petrezselyem adja meg az ízét a különleges levesbetétnek, amit direkt nagyobbra szaggatunk – mondta a versenyző, aki tavalyelőtt már nyert ezen a versenyen. Hozzátette, a gulyás most lapockát, tarját és csülköt tartalmaz a farokcsont mellett, ami szerinte kiemeli a hús ízét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!