Ugrás a tartalomra

Miskolc ismét megköszönte virilistáinak

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. december 19. kedd 19:57
A Miskolc Köszöni program keretében másodszor adtak ki Miskolc Virilistái elismeréseket kedd délután. Az okleveleket tavalyhoz hasonlóan idén is azok kapták, akik iparűzési adójukkal hozzájárultak Miskolc fejlődéséhez, gyarapodásához.
Fotók: Mocsári László

A Miskolc Köszöni programot Miskolc önkormányzata, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége B.-A.-Z Megyei Szervezete, a Miskolc Holding Zrt., a Tudomány és Technika Háza és a MIKOM Nonprofit Kft. közös összefogással, hagyományteremtő céllal indította 2022-ben. Azzal a szándékkal, hogy kiemelt kommunikációs figyelmet kapjanak Miskolc azon gazdasági szereplői, akik iparűzési adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez: tevékenységükkel, fejlesztéseikkel, évtizedes jelenlétükkel erősítik Miskolc gazdaságát, emelik a szolgáltatások színvonalát és tovább öregbítik Miskolc jó hírét.

Az idei esztendőben megtartott rendezvényen Miskolc polgármestere hangsúlyozta: fontos, hogy a vármegye mellett Miskolc is köszönetet mondjon az itt tevékenykedő cégeknek, és gondoljon mindazon vállalkozókra és vállalkozásokra, akik a covid-lezárásokkal, a háborúval, energiaválsággal, a rekord inflációval és az elszabadult árakkal nehezített években is erősítették Miskolc gazdaságát.

Ahogy Veres Pál köszöntőjében fogalmazott: az itt működő cégek kulcsszereplői a megmaradásnak, a túlélésnek és a fejlődésnek. Hozzátette: a gyümölcsöző együttműködés bizonyítja, hogy Miskolcnak a nehézipar összeomlását követően is van jövője, és nem szorul sajnálatra. 

A városvezető hálás szavakkal köszönte meg, hogy a vállalatok a nehéz időszakban tanúságot tettek hűségükről, őszinteségükről és kitartásukról, adóbefizetéseikkel és különböző hozzájárulásaikkal akkor is segítenek működésben tartani a város gazdaságát, amikor a válság őket sem kíméli.

Szopkó Tibor is a partnerség jelentőségét hangsúlyozta a megjelentek előtt. Szerinte nem délibáb, hogy Miskolc néhány évtizeden belül Magyarország egyik legélhetőbb városa legyen, amennyiben minden szükséges adottsággal rendelkezik hozzá a vármegyeszékhely. A kérdés csak az - fogalmazott az alpolgármester -, hogy a javunkra tudjuk-e fordítani azokat, és a kihívásokban megtaláljuk-e a lehetőséget.

Szopkó Tibor kitért arra is, milyen óriási jelentőséggel bír Miskolc költségvetésében a virilisták által befizetett iparűzési és építményadó. Ahogy azt aláhúzta: a folyamatosan fejlődő és bővülő ökoszisztémában Miskolcnak így lehetősége nyílik kötelezően ellátandó feladatain túl a fejlesztésre is egyre inkább figyelmet és forrást fordítani. Példaként hozta az egykori miskolci polgármesterről, a Hodobay Sándorról elnevezett komplex városfejlesztési programot, amelynek keretében az elhanyagolt városrészek a helyi piaci szereplők bevonásával újulhatnak majd meg.

Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke, egyben a VOSZ Vállalkozásfejlesztési Kft. ügyvezetője prezentációjában rámutatott: Miskolcon is kézzel fogható eredményeket produkálnak a hazai vállalkozások.

Miskolc köszöni díjátadó a Népkerti Vigadóban. | Mocsári László képgalériája (I.)

Ezt követően a Miskolc Köszöni 2023-as Nagydíját Borda Krisztina, a Hotel Palota Lillafüred Kft. ügyvezetője vehette át.

Miskolc köszöni díjátadó a Népkerti Vigadóban. | Mocsári László képgalériája (II.)

Az elismerésben részesült cégek:

ACÉLGYŰRŰ Kft., ADOKSAN Hungary Kft., AD-VESZ Zrt., AFLAC BAU Kft.AIR PARTNER Kft., AURA GOLD Kft., Austin Powder Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Balogh Autószalonok Kft., BETATHERM Kft., BOBO Kft., BORSOD-BETON Kft., BRS KLIMA ÉS GÁZCENTRUM Kft., Carl Zeiss Digital Innovation Hungary Kft., CIRKONT-NEO Zrt., Cordys Holding Zrt., „D&D” Drótáru Zrt., D-Gesztor Kft., DHJ Építő Kft., Diósgyőr FC Kft., DIPA Zrt., Dome Facility Services Kft., DR Industrie Kft., DVTK Kosárlabda Kft., ELIS Hungary Kft., Energo-Trend Kft., ÉSZAK ÜVÉRT Kft., Észak-Acél Kft., ÉSZAKERDŐ Zrt., Észak-Kelet Pro-Coop Zrt., FK-RASZTER Zrt., FLAIR-PLASTIC Kft., FUX Zrt., GAZDAFI-ELECTRONIC Kft., GLOBÁL 2000 ÜZLETHÁZ Kft., GS Yuasa Magyarország Kft., Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft., HÁMOR Zrt., HD TOOLS Kft., Hotel Palota Lillafüred Kft., INTEGRA Kft., „ITALKERESKEDŐ-HÁZ” Zrt., Joyson Safety Systems Hungary Kft., KALDERA Kft., KARLWOOD Kft., Klíma Yukon Kft., Magyar Posta Zrt., MEGÉPSZER Kft., MENTO Kft., MICOREX TH Kft., Migép Kft., MiReHu Nonprofit Kft., MiREND-Sec Kft., MISKOLC AUTÓHÁZ Kft., MISKOLC HÁLÉP 2000 Kft., Miskolc Holding Zrt., Miskolci Egyetem Iskolaszövetkezet, Miskolci Fürdők Kft., MISKOLCI ITALKERESKEDELMI Zrt., MPA SYSTEM Kft., M-PLUS CENTRAL EUROPE Kft., MŰÉPÍTÉSZ Kft., MVK Zrt., MVM Émász Áramhálózati Kft., MVM MIFŰ Kft., Nemzetközi Befektetési 
Holding Kft., NHSZ Miskolc Kft., OLP-TECH Kft., OMCO Hungary Kft., ORSZAK-BORSOD Kft., Patec Precision Kft., PEKA BAU 2000 Kft., PRIMAJOB Kft., Prime Fleet Kft., PRO-PEL Kft., PV Napenergia Kft., Referencia Mosodák Zrt., Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Robert Bosch Power Tool Kft., ROCK OIL Kft., Shinwa Magyarország Preciziós Kft., SIAD Hungary Kft., simpleSoft Kft., SKYCREDIT Zrt., Spinto Hungária Kft., STEELVENT Zrt., SUNgineer Kft., SZAK-SOLAR Kft., SZAL-AGRO Kft., Szállás és Utazás Kft., Szallas.hu Zrt., Szinva Net Zrt., TELVILL Telekommunikációs és Villamos Hálózatokat Kivitelező Kft., TENSID-CHEMIE HUNGÁRIA Kft., TÉT-3 GÁZKÚT Kft., TS Hungaria Kft., UNIÓ COOP Zrt., UNITED CALL CENTERS Kft., VINYL Kft., ZENIT-AUTO RENT Kft. és ZIPTECH Kft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!