Ugrás a tartalomra

Oroszországból erősítettek a Jegesmedvék

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. január 09. hétfő 18:13
Roman Berdnikov személyében orosz csatárral erősítette meg keretét a DVTK Jegesmedvék. A 30 esztendős támadó a szezon végéig szóló szerződést írt alá és 153 KHL mérkőzés tapasztalatával érkezett meg szombaton Miskolcra.
Fotó: dvtk.eu

- Örülök, hogy csatlakozhatok a DVTK Jegesmedvékhez - nyilatkozta a klubhonlapnak Roman Berdnikov, aki szerint ez egy új kihívás és tapasztalat lesz ez most számára, de már nagyon várja. - Biztos vagyok benne, hogy pozitív élményeket fogok gyűjteni. Szeretnék a játékstílusommal hozzájárulni a csapat jó szerepléséhez, és sok győzelmet várok a szezon hátralevő részében. Ez az első alkalom, hogy Magyarországon vagyok, amit az eddigi pár napban tapasztaltam, az szintén pozitív.

Roman Berdnikov szülővárosa csapatánál, az Avangard Omsk együttesénél kezdett jégkorongozni és korosztályának egyik nagy tehetsége volt. Tagja volt az orosz U16-os és U17-es válogatottnak, az U18-as válogatottal pedig világbajnokságon is részt vett. A 2010-es U18-as világbajnokságon az orosz csapat első támadósorában kapott szerepet Evgeny Kuznetsov mellett, és az elődöntőig jutottak.

Ebben az időszakban Kanadában játszott két szezont, és a Owen Sound Attack csapatával meg is nyerte a rangos kanadai junior ligát, az OHL-t. 2011-ben hazatért szülővárosába, ebben az idényben egészen fiatalon 16 mérkőzésen szerepelt a legrangosabb orosz ligában, a KHL-ben, valamint megnyerte az orosz junior bajnokságot is. Ezt követően évekig a KHL-ben játszott, összesen 153 mérkőzésen lépett jégre a világ második legerősebb bajnokságának tartott ligában, valamint 163 mérkőzése volt a VHL-ben, az orosz másodosztályban. A legutóbbi három idény során Kazahsztánban játszott és szerzett 36, 43 és 16 pontot idényenként.

További hírek

Olvasnivaló