Ugrás a tartalomra

Videó, ahogy ezekben a napokban világhírre tör az adventi villamosunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 25. hétfő 10:59
Már csaknem másfél millió megtekintésnél jár az a videó, amely még december 10-én került ki a Facebookra, és Miskolc adventi villamosán játszódik.
Fotók: Juhász Ákos

Az idei karácsonyi szezon egyig legfelkapottabb közösségi médiás posztja a miskolci adventi villamost mutatja be. A videó külföldiek tömegét érte el, csakhogy a zömük egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a borsodi vármegye székhelyén jár. Szerencsére megérkeztek a magyar kommentelők is - szúrta ki a vg.hu.

Ahogy a portál írja, ezen valaki rögzítette, hogy egy meg nem nevezett településen a megállóban várakozik, ahová egyszer csak különleges villamos gördül be: mintha csak mézeskalácsból lenne a szerelvény. Ha nem is szerepelne a videó leírásában, hogy Magyarországról van szó, sokaknak mégis azonnal bevillanna, hogy a felvétel Miskolcon készült, és a híres adventi villamos érkezése látható. Az ismeretlen utas felszáll, és a kamerán keresztül végig mutatja, mit lát az utastérben. Mindezt ITT lehet megtekinteni (Szerzői jogi okok miatt a cikkbe nem tudjuk beágyazni).

A rövid, bő egyperces felvétel őrült népszerű, a másfél milliós nézettség mellé összeszedett majdnem 60 ezer reakciót, 12 ezer megosztást és 1500-nál is több hozzászólást. A felkapottsága azért is meglepő, mert eredetileg egy alig-alig ismert külföldi oldal tette ki a közösségi platformjára: a TRAM-EM European Tramdriver Championship, amelynek mindössze hét és fél ezer követője van. Ez a 2024-es villamosvezetői Európa-bajnokságot népszerűsíti - derítette ki a vg.hu.

Hozzáteszik: ennek megfelelően a videót megnéző külföldiek zöme, sok százezer ember egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a miskolci fényvillamosban gyönyörködik. Szerencsére a kommentfolyamba a magyar netezők is megérkeztek, és többen fel is hívták a figyelmet, hogy a felvétel Borsod vármegye székhelyén készült. Ezzel pedig valószínűleg eddig soha nem látott hírverést és reklámkampányt folytatnak Miskolcnak.

Lapunk is beszámolt arról, hogy hetedik alkalommal hirdette meg az MHD86 nevű cseh portál nemzetközi versenyét, amelyben Európa legszebb adventi villamosát keresik. Ahogyan az ismert, a megmérettetésen az elmúlt hat évben a miskolci szerelvény győzött a megmérettetésen, a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. és Miskolc város nem kis örömére.

SZAVAZNI ITT LEHET!



Az adventi villamos vízkereszt napjáig, tehát január 6-áig közlekedik Miskolcon, menetrendet és további részleteket ebben a cikkünkben talál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!