Ugrás a tartalomra

OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 21. csütörtök 09:34
A szervezők tájékoztatása szerint a varsói Keresztelő Szent János-főszékesegyházban csütörtök este megrendezésre kerülő hangverseny mindazon civil áldozatok emléke előtt tiszteleg, akik mindennapi tevékenységük során haltak meg, akik rakétatámadások következtében otthonaikban vesztették életüket, akiket megkínoztak és "akiket megkötözött kézzel találtak meg tömegsírokban".
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 07. csütörtök 08:56
Az Ukrajnának ígért, szegényített urániumot tartalmazó harckocsi-lőszer hatékonyabb a hagyományos eszközöknél, de nem bocsát ki radioaktív sugárzást - közölte a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora szerdán Washingtonban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. augusztus 23. szerda 21:45
Az orosz repülésügyi hatóságra hivatkozva azt írják, hogy a Moszkvából Szentpétervárra tartó gépen mindenki, három pilóta és hét utas meghalt.
Forrás
MTI/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 09. szerda 16:55
Szergej Sojgu szerint minden jel erre mutat, hiszen Varsó fegyverkezésbe kezdett és ezer fős katonai kontingenst küldött a Fehéroroszországgal közös határára. A lengyelek szerint mindezt a határ védelme érdekében tették, mivel fokozódik a migrációs nyomás és az oroszok provokációjától is tartanak.
Forrás
minap.hu/MTI
Utoljára módosítva
2023. július 22. szombat 14:19
Vlagyimir Putyin az orosz Biztonsági Tanács pénteki ülésén Sztálin ajándékának nevezte azt, hogy  a második világháború után Lengyelország németországi területek egy részét kapta. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 01. szombat 09:26
Az ukrajnai háború lezárását illetően nagyon sok múlik a következő heteken és hónapokon - jelentette ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs koordinátora  helyi idő szerint pénteken Washingtonban.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2023. június 25. vasárnap 09:52
Elhagyta Rosztov-na-Donu várost a Wagner katonai magánvállalat harcosainak és hadfelszerelésének konvoja vasárnapra virradóra - közölte Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója a Telegram-csatornáján.
Forrás
telex.hu
Utoljára módosítva
2023. június 24. szombat 20:20
Prigozsin hangüzenetben közölte, hogy leállítja csapatait, hogy elkerülje az „orosz vérontást”.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 24. szombat 13:00
Putyin szerintük rossz döntést hozott, s Oroszországnak hamarosan új elnöke lesz - írja a Mandiner.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 24. szombat 12:37
"Prigozsin kampánya az orosz hadügyminisztérium ellen még éppen csak elkezdődött, a hatalmi logikából kiindulva a lehetséges kimenetelek száma rendkívül alacsonyra esett" - olvasható a Kard facebook oldal bejegyzésében.