Ugrás a tartalomra

Választás 2022

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2022. május 13. péntek 14:01
Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2022. május 05. csütörtök 10:00
Tizenegy településen tartanak időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást vasárnap. Azokat a korábban már kitűzött időközi választásokat rendezik most meg, amelyeket a koronavírus-járvány miatt 2020. november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet miatt már nem tudtak megrendezni.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 28. csütörtök 10:37
A választás előtti napokban az RTL Klub megbízásából készített Medián-felmérés azt igazolta, hogy valóban az iskolázottság a döntő.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 25. hétfő 17:14
Azok a képviselők is átvették hétfőn a megbízóleveleiket, akik az április 3-ai országgyűlési választáson országos pártlistáról mandátumot szereztek, de a múlt heti ünnepélyes átadáson nem vettek részt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 25. hétfő 17:03
A plakátokat a választás napjától számított harminc napon belül kell eltüntetni a közterületekről.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. április 24. vasárnap 15:12
Milyen tévképzetek élnek a városi értelmiség fejében a vidéki Magyarországgal kapcsolatban? Mi a közmunka mérlege több mint egy évtized távlatából? Lehet-e feudalizmusnak hívni a kistelepüléseken kialakult társadalmi rendet? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a Partizán hét közepén tartott szociológiai kerekasztal-beszélgetésén a közmunka, az agrárium és az etnikai viszonyok meghívott kutatói.
On
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 19. kedd 20:07
Az országgyűlési választás eredménye az elmúlt napokban lett jogerős, ennek értelmében a következő négy évben a két kormánypárti politikus képviseli majd Miskolcot és térségét a Parlamentben.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 10. vasárnap 06:53
A levélszavazatok, az átjelentkezők és a külképviseleteken szavazók voksainak megszámolása után kialakult az új Országgyűlés összetétele, 100 százalékossá vált a szavazatok feldolgozása.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 08. péntek 21:42
A szavazatok száz százalékos feldolgozottságát követően teljes bizonyossággal kijelenthető: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 1-es választókerületében Csöbör Katalin, a 2-esben pedig Kiss János lesz az országgyűlési képviselő a következő négy esztendőben.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. április 09. szombat 09:06
Merre tovább, ellenzék? Hová tűntek a Jobbik szavazói? Elfordulhat végleg a magyar társadalom a Nyugattól? Hogyan gondolkodik az oroszbarátságról egy magát konzervatívnak és nyugatosnak tartó politikai elemző? Fontos kérdések kerültek elő három nappal a választás után egy kerekasztal-beszélgetésen, amit a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Alkalmazott Társadalomtudományi Intézete rendezett meg.