Ugrás a tartalomra

Ajándékot kaptak a Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek Mikulás alkalmából

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 02. szombat 15:29
A csomagokat Gianni Annoni televíziós műsorvezető, az Audi márkanagykövete mikulásjelmezben adta át a kicsiknek.
Fotók: Mocsári László

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatához tartozó Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek kaptak ajándékot Mikulás alkalmából szombaton Miskolcon a Porsche Hungaria Kft. jóvoltából.

Wachtler Tamás, a cég ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott,, országszerte mintegy kétszáz olyan gyermeket ajándékoz meg a vállalat, akik átmeneti otthonokban élnek. Hozzátette, a miskolci rendezvényt már harmadjára szervezték meg, és a segélyszervezeten belül további négy intézménybe juttatnak el ajándékokat.
    

– Magyarország legnagyobb autóimportőreként kiemelten fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás és az, hogy ezzel mindenki figyelmét felhívják az országban a segítségnyújtás fontosságára – mondta, hozzátéve, támogatják egyébként a sportot, a kultúrát és a művészetet is.

Kiemelte, az Ökumenikus Segélyszervezettel való közös munkájuk hosszú időre nyúlik és maximálisan elismerik azt a munkát, amit végeznek. Éppen ezért tartják fontosnak azt, hogy ilyen és ehhez hasonló akciókkal segítsék a munkájukat.


    

Az eseményen Gianni Annoni televíziós műsorvezető, az Audi márkanagykövete mikulásjelmezben adta át a miskolci intézményben élő gyermekek számára az ajándékokat. Gianni örömét fejezte ki, hogy részt vehetett az akcióban, mint mondta, szeret segíteni a gyerekeknek. „Ez egy olyan égi energiát ad nekem, ami csak a gyerekekben van meg és csak ők tudják adni a világnak. Őszinte, igazi szeretet és hit van bennük, ezt látni a szemükben, mosolyukban, verseikben” – mondta. 

A krízisközpontként is működő Családok Átmeneti Otthonában Miskolcon jelenleg tizenkét család és mintegy harminc gyermek él, összesen negyven embert tudnak fogadni - mondta Nagyné Faragó Boglárka intézményvezető az MTI-nek.
    
A krízisközpontként is működő Családok Átmeneti Otthonában Miskolcon jelenleg tizenkét család és mintegy harminc gyermek él, összesen negyven embert tudnak fogadni - mondta Nagyné Faragó Boglárka intézményvezető.

    
Hozzátette, a létesítményben a gyermekekkel mozgásfejlesztő, pszichológus és logopédus is foglalkozik, amennyiben szükségük van rá, a felnőttek számára pedig pszichológus és jogász nyújt segítséget. Az átmeneti otthonba az ország bármely területéről fogadnak olyan családokat, akik valamilyen oknál fogva elvesztették lakhatásukat - mondta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!