Ugrás a tartalomra

Az odafigyelés, az éberség akár életet is menthet

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 28. kedd 08:06
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a lakosság figyelmét, hogy a beköszöntött hideg idő miatt az eddigieknél fokozottabban figyeljünk a fedél nélkül, és a magányosan élő idős emberekre.
Fotó: police.hu

A téli időjárás és a fagypont alatti hőmérséklet az egyedül élő idős embereket is veszélyezteti. Védelmük érdekében a rendőrség a jelzőrendszer részeként a társszervekkel – mentőszolgálatok, katasztrófavédelem, polgárőrség, a megyei és települési önkormányzatok, jegyzők és polgármesterek – együttműködik

Rendkívül fontos, hogy segítsünk minden bajba jutott embertársunknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy kiszolgáltatott emberek különféle bűncselekmények áldozataivá válhassanak – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakat osztotta meg szerkesztőségünkkel:

 • A megváltozott időjárásra tekintettel kérjük, hogy a megszokottnál jobban figyeljenek környezetükben a magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre!
   
 • Amennyiben közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, jelentsék be a 112-es segélyhívó számon!
   
 • Fordítsanak figyelmet idős hozzátartozóikra, ismerőseikre, szomszédjaikra! Ha tehetik, beszéljenek velük többször telefonon, vagy cseteljenek rendszeresen online felületen! Gyakrabban látogassák meg, ellenőrizék, hogy füstöl-e a lakásuk kéménye, van-e elég tüzelőjük!
   
 • A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló embereknek nemcsak az egészségi állapotuk lehet veszélyben, hanem bűncselekmény áldozataivá is válhatnak!
   
 • Fontos, hogy a magányosan élő idős emberek ne engedjenek be idegeneket, ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyeket látnak, értesítsék a rendőrséget!
   

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!