Ugrás a tartalomra

Babylon Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 17:03
Hollywood, az 1920-as években. A némafilmek virágkorukat élik, s noha a változás már dörömböl az ajtón, azért nem megy minden olyan gyorsan. A város, az álomgyár mindenesetre soha nem áll meg és végképp nem alszik.
Fotó: Fórum Hungary

Damien Chazelle rendező - akinek a nevéhez fűződik többek között a Whiplash, a Kaliforniai álom és a Fellini - A lélek festője című nagysikerű alkotások - legújabb filmje, a Babylon egy eredeti eposz, mely az 1920-as években játszódik Los Angelesben, Brad Pitt, Margot Robbie és Diego Calva főszereplésével. A szereplőgárdát színesíti még többek közt Jovan Adepo, Li Jun Li és Jean Smart is. A túlméretezett ambíciók és elképesztő különcségek krónikája több karakter emelkedését és bukását követi nyomon a féktelen dekadencia és züllöttség korszakában a korai Hollywoodban.

"Hollywood, az 1920-as években. A némafilmek virágkorukat élik, s noha a változás már dörömböl az ajtón, azért nem megy minden olyan gyorsan. A város, az álomgyár mindenesetre soha nem áll meg és végképp nem alszik, mi nézők viszont megpróbálunk bepillantást nyerni a kulisszák mögé, néhány jómadár szemén keresztül. A filmcsillag Jack Conrad (Brad Pitt), a feltörekvő sztáralkat Nellie (Margot Robbie), a szorgos és kreatív melós Manny (Diego Calva) és a tehetséges zenész Sidney (Jovan Adepo) mind kapnak egy szeletet a szórakoztatóiparnak nevezett tortából, más kérdés, hogy milyen ízű az a sütemény" - írja a filmről a puliwoood.hu. Hozzátéve, hogy a több, mint háromórás film vegyes reakciókat váltott ki mind a nézőkből, mind a kritikusokból, de hogy tetszik-e vagy sem, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. 

A Babylon január 19-től látható a hazai mozikban, Miskolcon a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében január 26 - február 1. között 15:45-től lesz látható. A film 18 éven aluliak számára nem ajánlott. 

Rendező: Damien Chazelle

Forgatókönyvíró: Damien Chazelle

Szereplők: Margot Robbie, Brad Pitt, Samara Weaving, Max Minghella, Olivia Wilde.

A film a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében január 26 - február 1. között 15:45-től lesz látható. Az előadásokra jegyek foglalhatók a [www.cinemis.hu]www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!