Ugrás a tartalomra

Bejelentette polgármester jelöltjét a Munkáspárt

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 17:32
A párt miskolci polgármester aspiránsát és tizennyolc választókerületi jelöltjét Thürmer Gyula elnök mutatta be a sajtónak csütörtökön.
Zászlót bontott a Munkáspárt is az önkormányzati választásra. Fotó: Osztie Tibor

A Magyar Munkáspárt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei elnöksége és az országos vezetőség Fülöp József Istvánnét a vármegyei pártalapszervezetek elnökét indítja Miskolc városvezetőjének székéért a június kilencedikén tartandó önkormányzati választáson. 

Thürmer Gyula országos elnök hangsúlyozta, június kilencedikén felelős döntést hozunk arról, hogy kiket küldünk Miskolc önkormányzatába. A Munkáspárt részt vesz ebben a küzdelemben, mert a pártnak van mondanivalója az önkormányzatokról. Olyan polgármesterre van szükség, akivel a város lakói nap, mint nap találkozhatnak. Olyan vezetésre, amely nyitott, amelynek nincsenek titkai, amely a városban élő emberekért dolgozik. Ez érvényes az önkormányzati képviselőkre is – mondta. 

Rámutatott, nem a nagypolitikai küzdelmekben akarnak részt venni, hanem valóban az itt élőkért dolgozni, az emberek problémáival foglalkozni. Szerinte az elmúlt évtizedekben Miskolcon már mindent kipróbáltak, jobboldali-konzervatív és balközép-liberális városvezetést is. Ezek nem váltak be, lényeges változásra van szükség. Ezért indít a Munkáspárt minden választókerületben jelöltet és polgármester aspiránst is, Fülöp József Istvánné személyében. 

A polgármester jelölt azzal kezdte, hogy felsorolta a mögötte álló tizennyolc képviselőjelölt nevét, rövid bemutatással, méltatással. Kiderült, a Munkáspárt, nevéhez és küldetéséhez híven, zömmel valóban „munkásembereket”, dolgozókat küldene az önkormányzati közgyűlésbe. A névsort már le is adta, szombaton kezdik az ajánlásgyűjtést. A polgármesteri pozícióért történő saját indulásával kapcsolatban kiemelte: 

- Hitvallásom az, hogy a jót megtartom, a rosszat elhagyom, a jövőt felépítem. Vállalom, hogy megválasztásom esetén a polgármesteri fizetésemet nem veszem fel, illetve átadom egy létrehozandó alapítványnak, amely segíteni fogja a miskolci egészségügyet, oktatást, a közlekedést, a színházat, a városban élő művészeket, a fiatalokat, és minden mást ahol szükség van a támogatásra – fogalmazott Fülöp József Istvánné. A polgármester jelölt ezeken túl még számos egyéb célt is kitűzött maga elé, az energiatakarékosságtól a köz-illemhelyek működtetésén át a leromlott állapotú épületek, utak felújításáig, illetve a közbiztonság erősítésééig. Tovább bővítené a Salkaházi-programot, és zöld projekteket is meghirdetne, amelyekbe bevonná a lakosságot is. 

- Mi már öt évvel ezelőtt is virágokat, fákat ültettünk több helyszínen. Felhívást intézek a polgármester jelölt társaimhoz, közös faültetésre. A feltételem annyi, hogy ne markológépek ássák ki az ültetőgödröket, hanem mindenki vegyen a kezébe ásót, kapát, gereblyét vagy locsolókannát, és magunk ássuk ki a gödröt a fánknak – tette közzé kihívását a Munkáspárt polgármester jelöltje, aki ki is jelölt egy lehetséges helyszínt, Komlóstetőn, az óvoda mögött. 

- Nekünk a hazánk és Miskolc jóléte, felemelkedése a legfontosabb. Szeretnék újra mosolygós, nyugodt embereket látni a városban. Világbékét és jó egészséget kívánok mindenkinek! – zárta beszédét Fülöp József Istvánné.

Még több fotóért kattints a képre!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!