Ugrás a tartalomra

Díszokleveleket igényelhetnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 25. vasárnap 17:54
Az ezzel kapcsolatos kérelmet az érintett vagy a pedagógus utolsó munkahelye, illetve társadalmi szervezetek nyújthatják be.

A felsőoktatási intézmények idén is adományozhatnak arany, gyémánt, vas, rubin, illetve platina díszoklevelet azoknak, akik oklevelüket 50, 60, 65, 70 és 75 éve szerezték – hívja fel a tanár-, tanító- és óvóképző intézetekben végzettek figyelmét a hivatalos honlapján, vagyis a miskolc.hu-n a polgármesteri hivatal.

Amint fogalmaznak, a díszokleveleket az érdekeltnek kell igényelni, de az adományozást a pedagógus utolsó munkahelye és társadalmi szervek is kezdeményezhetik.

A kérelemhez bizonyos okmányokat is csatolni szükséges. Aranydiploma esetén az 50 évvel ezelőtt szerzett oklevél fénymásolatát, a munkakönyv fénymásolatát vagy munkahelyi igazolást az ott eltöltött évekről és rövid szakmai önéletrajzot. A gyémánt-, vas- és rubindiploma esetén pedig az előző adományozott arany-gyémánt- vagy vasoklevél fénymásolatát és szintén rövid szakmai önéletrajzot.

A díszoklevél iránti kérelem az érintett felsőoktatási intézmény, valamint Miskolc város honlapjáról letölthető, vagy személyesen a Szociális és Köznevelési Osztályon, Nagyné Tőszegi Éva ügyintézőnél érhető el (előzetes időpont- egyeztetést alapján).

Az érintettek a kitöltött kérelmeket a csatolt mellékletekkel együtt közvetlenül a felsőoktatási intézményekhez (postai vagy elektronikus úton) nyújthatják be.

A beadási határidők tekintetében a felsőoktatási intézményeknél vagy honlapjukon tájékozódhatnak.

További információ: Nagyné Tőszegi Éva; Tel.:46/512-866-os telefonszámon vagy a www.miskolc.hu honlapon.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!