Ugrás a tartalomra

Egyszerűsödik a közösségi közlekedés tarifarendszere

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 29. csütörtök 16:21
A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport.

Péntektől, azaz március elsejétől teljesen új, áttekinthetőbb rendszer váltja fel az előzőt. Az új tarifarendszer többet ad kevesebbért és egyszerűbben, mint a korábbi - olvasható a MÁV-Volán-csoport csütörtöki tájékoztatásában. A jegy- és bérlettermékek köre, valamint a kedvezményrendszer a teljes átalakítás révén könnyebben érthető lesz a mintegy 4 millió közösségi közlekedést választó utas számára, továbbá az arra jogosultak a kedvezményeket bonyolult igazolások nélkül vehetik igénybe. 

Sokak számára válik olcsóbbá a közösségi közlekedés azáltal, hogy a korábbinál nagyobb kedvezményre válnak jogosulttá. A gyermekek, fiatalok, idősek, nyugdíjasok vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők, fogyatékkal vagy tartós betegséggel élők, közalkalmazottak, nagycsaládosok, társadalmi szervezetek, alapítványi dolgozók, magyar igazolvánnyal és magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezők, kirándulók, ingázók, alkalmi és csoportosan utazók közül szinte mindenkinek előnyös a változás – emelték ki. A kedvezményekhez nincs többé szükség bonyolult igazolásokra, valamint az új bérletajánlatok a kutyabarátoknak és a biciklivel közlekedőknek is kedveznek.

A közlemény szerint a tarifa- és kedvezményrendszer változását megelőző technikai átállás miatt a csütörtökön 22 órától pénteken hajnali 3 óráig szünetel a jegyvásárlás a pénztáraknál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, az Elvira felületén és a MÁV-appban egyaránt. A mobilalkalmazásban frissítés után lehet majd vásárolni. A péntektől érvényes rendszerről és díjtételekről az ujtarifa.hu oldal tájékoztat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!