Ugrás a tartalomra

Félidejéhez érkezett a Búza téri aluljáró lépcsősorainak felújítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 29. péntek 12:42
A Centrum és az Ady Endre utca felőli lejárót pénteken megnyitották a gyalogosforgalom előtt, a buszpályaudvar felé vezető lépcsősor lezárásával folytatódik a munka.
Utolsó simítások. Fotó: Juhász Ákos

A három ütemben elkészülő beruházás szeptember 11-én kezdődött, az elsőben a Centrum felőli kijárat lezárásával. A teljes lépcsősort újra betonozták, a felület a megszilárdulás után péntekre járhatóvá vált, ezért a gyalogosok számára megnyitották. A még hiányzó gránitburkolatot a következő napokban rakják le a megnyitott lépcsőkön, ez a munkafázis azonban már csak részleges lezárásokkal jár majd, a forgalom akadályozása nélkül – ismertette Kertész Béla a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Hangsúlyozta, igyekeznek a munkálatok minél gyorsabb elvégzésére, azonban az előírt technológiai határidőket, mint például a beton megszilárdulásának ideje, ki kell várniuk. Annak érdekében, hogy a lakosság mielőbb használhassa az aluljárót, a gránitburkolatot már a megindult forgalom mellett, a lépcsők részleges lezárásával rakják fel. 

A műszaki vezető elmondta, a felújítás során elkészülnek az új betonlépcsők, a gránitburkolatok, a lépcsősorok aljánál a vízelvezető csatornák és a lejárók falainak burkolása, valamint speciális vakvezető felületek is segítik a látássérültek közlekedését. A felújítás következő ütemében lezárják az MVK és a Volán buszpályaudvarok felé vezető lépcsősort. A Búza térről a felszíni átjárás a Miskolc Pláza felé és a Zsolcai kapu irányába továbbra is biztosított. A több mint 40 millió forintos beruházás várhatóan három hét múlva elkészül, amennyiben az időjárás továbbra is kedvező marad.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!