Ugrás a tartalomra

Filmvetítés a Föld Napja alkalmából 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 14:50
A Bálnák, a bolygó őrei című francia dokumentumfilmet április 22-én 17 órától vetítik a Művészetek Háza Béke Art Moziteremében.
Fotó: Vertigo Média Kft.

A Bálnák, a bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. A tavaly készült, 12 éven aluliaknak nem ajánlott magyarul beszélő francia dokumentumfilm, 82 perces.

JeanAlbert Lièvre, a film forgatókönyvírója, egyben rendezője korábban több sikeres dokumentumfilmet készített már. 

A bálnák hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely bolygónk fő oxigénforrása. Az éneklésükről készült felvételt az egyik Voyager űrszondába is elhelyezték, hogy vele mutassák be bolygónkat. Róluk szól ez a lélegzetelállító természetfilm, amelyben sosem látott víz alatti felvételek sora és megnyugtató hangja hozza közelebb a bálnákat a nézőhöz. 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30 és 20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

Magyarországon 1990 óta tartják a Föld Napját minden év április 22-én. Ezen a jeles napon az emberek világszerte különféle eseményeket rendeznek, amelyekkel igyekeznek felhívni a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!