Ugrás a tartalomra

Finnesek és Kalózok versenyeznek a hétvégén Hejőkeresztúron

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 01. szombat 20:21
Félidejéhez érkezett az Expert-FPS Vitorlás Kupa – Országos Vitorlás Ranglista Verseny 2023. elnevezésű vitorláshajó verseny, amely a hazai kalóz és a finn hajóosztályok élversenyzőinek biztosít versenyzési lehetőséget.
Fotó: Mocsári László

A kupa 2017-óta most hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A verseny minden év júniusában-júliusában az országos versenynaptárban jegyzett forduló a Dunától keletre, Kelet-Magyarország legnagyobb versenye. A versengést természetesen a nézők is végig szurkolhatják a parti fövenyről. 

„Hiszünk abban, ha a gyerekekkel megszerettetjük ezt a sportot, és megmutatjuk nekik, hogy ezeken a kistavakon is lehet élversenyzői szinten is művelni, azzal hozzájárulunk ahhoz, hogy Miskolcon és a térségben maradjanak, és itt képzeljék el a jövőjüket. A hazai kishajós élmezőny versenyzése, megjelenése, térhódítása ezeken a tavakon kitörési pont lehet a fehér vitorlák szerelmeseinek. Bízunk abban, hogy a verseny jótékony hatással lesz az idegenforgalmi, turisztikai, szabadidős lehetőségeinkre is” – nyilatkozta a verseny szervezője Hajdú László, az Expert-Factor Zrt. igazgatóságának elnöke. Hozzátette, versenytechnikában az abszolút top kategória van jelen Hejőkeresztúron, és a versenyzők közül is a menők jönnek el. Természetesen a helyi versenyzők is beszállnak, ez egy jó lehetőség mindenkinek, aki itt van, hogy összemérje a tudását. 

„Nem egyszerű egyszerre szervezőnek és versenyzőnek is lenni, mindkettő egész embert és maximális odafigyelést kíván, de mi is elindulunk Szentpéteri Zsolt barátommal a versenyen, remélem van esélyünk az élen végezni, azzal együtt, hogy sokszoros magyar bajnokok vannak itt. De ezzel mi is büszkélkedhetünk. A célunk az, hogy kvalifikáljuk magunkat az Európa Bajnokságra. Ehhez természetesen versenyezni és a versenyen teljesíteni is kell. Azt gondolom, van esélyünk, hogy az EB-n magyar egységként elinduljunk majd mi is” vázolta a terveket Hajdú László. 

És még sok-sok fantasztikus fotó a galériában! Kattints!

Megtudtuk tőle azt is, hogy 19 kalóz egység nevezett a versenyre, ezek két fős legénységgel szelik a hullámokat, és 8 finn, amelyekben egy-egy bátor hajózó igyekszik az élre törni. Ez egy komoly és látványos mezőny. Mindenképpen érdemes még vasárnap is kijönni ide a tóhoz és szurkolni a szép vitorlásoknak.  

Információnk szerint szombaton, a futamok után a versenyzőket egy jó tányér "Fonyi betyárlevessel" vendégelték meg a szervezők. 
Az Expert-FPS Vitorlás Kupa-t a Deboti Vitorlás Sportegyesület rendezi a Demeter Vitorlás Kempingben, ahová vasárnap is várják a vitorlázás szerelmeseit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!