Ugrás a tartalomra

Három pénzhamisítót fogtak el Budapesten

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 09:15
Elfogtak három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis húszezer forintos és száz eurós bankjegyeket hoztak forgalomba. 
Fotók: police.hu

Azt írták, hogy a nyomozást még tavaly májusban indították, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések.
A gyanú szerint egy 29 éves férfi tavaly áprilistól hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.
A beváltásban egy 30 éves férfi is segítette a hamisítót, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben például dohányterméket, pékárut vásárolt. Az ebből származó bevételeket elosztották; összesen 237 hamis bankó került így a pénzpiacra - tették hozzá.

A hamisító a rendőrségi közlemény szerint nem állt meg a magyar pénz hamisításánál, legalább negyven 100 euróst is gyártott, amelyet egy másik ismerősének adott át tovább értékesítésre.
    
A nyomozók január 11-én három budapesti helyszínen tartottak kutatást, a bizonyítékokat lefoglalták, és mindhárom gyanúsítottat elfogták. Pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki őket, a hamisítót és első társát őrizetbe vették, a bíróság döntése alapján mindketten bűnügyi felügyeletbe kerültek, míg harmadik társuk szabadlábon védekezhet. A rendőrség jelezte azt is, hogy az eljárás során a nyomozók a bűncselekményben részt vevő további személyeket is felkutatja - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!