Ugrás a tartalomra

Így véd a munkaruházat a munkahelyi sérülések ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 28. szerda 09:39
A megfelelő munkaruha kiválasztása minden esetben a cég kötelessége, melynek jogszabályi háttere is van. A munkaruha amellett, hogy biztonságos, biztosítania kell a komfortot is, hiszen a dolgozó órákon keresztül, akár egész napon át is viseli, ami megterhelő lehet a testnek. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan védi a munkavállalókat a munkaruházat! (Támogatott tartalom.)

Védelem és kényelem 

A speciális munkaruházat többféle anyag által okozott sérüléstől is megóvja a viselőjét attól függően, milyen területen dolgozik:
• vegyszerek
• magas hő
• elektromosság
• éles tárgyak
• gépek
• esés
•  törmelékek

Balesetek a legjobbakkal is előfordulhatnak, azonban a munkaruha csökkenteni tudja az okozott sérülést súlyosságát. Ha a ruha minősége az előírásoknak megfelelő volt, akkor a védelem akár odáig is terjedhet, hogy egy baleset esetén a dolgozó nem szorul orvosi vagy kórházi ellátásra. Mindemellett a munkavédelmi eszközök és a ruházat alapvető célja, hogy a baleset elkerülhető legyen.

A munkaruha a védelmi funkciók mellett fontos, hogy kényelmes is legyen. Bizonyos munkakörökben akár egész nap is hordani kell, ami rendkívül megterhelő, ha nem megfelelő a ruha mérete és szellőzése. Ez a szempont különösen a lábbeliknél lényeges, hisz egy rosszul megválasztott bakancs vagy cipő deformálhatja a lábfejet és kellemetlen sérüléseket okozhat. A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a jó ruházat - ehhez többféle alternatívát is kínál például a Bunzl. A Bunzl-nél nemcsak munkaruházat, hanem a hozzá szükséges kiegészítők is megvásárolhatók, így egy helyről tudják a vállalkozások beszerezni az összes munkavédelmi eszközt.

Munkaruha nőknek és férfiaknak télen-nyáron 

Számos veszélyes területen nők is dolgoznak, ezért a munkaruhák kiválasztásánál a nemek közötti testalkati különbségeket is figyelembe kell venni. A Bunzl férfi és női munkaruhákat is forgalmaz, így a női munkavállalók számára is biztosítható a teljesen biztonságos munkavégzés. A munkaruhák között továbbá téli és nyári típusok is megtalálhatók, amelyek a téli vagy a hidegebb helyszíneken végzett munkához és a nyári meleghez is alkalmazkodnak teljes komfortot kínálva.

A munkaruhák közé tartozik a kabátokon, polár ruházatokon és teljes testet védő ruhákon kívül a kötény, az élelmiszeripari ruhák, mellények, védőruhák és az alsóruházatok is. A kínálat mellett a Bunzl szakértőt is biztosít igény szerint a cégek számára, aki felméri a munkahelyi környezetet, és tanácsot ad a megfelelő munkaruházat kiválasztásához.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!