Ugrás a tartalomra

A korábbi diósgyőri fürdő újjáélesztése lesz a városi esték első nagy kérdése 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 24. szerda 18:57
A nosztalgia létezik és erős, de vajon a 2020-as évtizedben is van-e valós igény a hagyományosan hidegvízű strandra Diósgyőrben? Amit az akkori önkormányzati döntés nyomán 8-10 éve bezártak, annak érdemes-e napjainkban az újranyitásán gondolkodni?
Fotók: tervezzukmiskolcot.hu

A rövid válasz sokaktól az egyértelmű „igen”, amint az az internetes fórumokon olvasható, ahányszor csak felmerül a téma. A Városi Esték programsorozat épp azért indul, hogy a közösen a városlakók és a városvezetés a „rövid válaszok” helyett alaposabban egy-egy nehéz téma mélyére tudjanak nézni. Első körben ez a téma a diósgyőri strand lesz – olvasható a tervezzukmiskolcot.hu oldalán.

Hetek óta folyik az előkészítés, a Részvételi Program 2022-es ütemtervében ez a legfrissebb elem, ami a Városi Esték névre hallgat, és három szakaszból áll a tervek szerint. Az első etap a diósgyőri strand ügyéé. Civil szakemberek, a kérdéskör iránt érdeklődő laikusok, valamint a hivatal és a szakcégek hozzáértői már dolgoznak a háttéranyagok összeállításán. A Városi Esték lényege ugyanis, hogy valami fontos és komplex kérdésről úgy lehessen a nagy nyilvánosság előtt beszélgetni, egymást győzködni, érvelni, hogy a beszélgetők birtokában vannak minden fontos tudnivalónak. Pontosan miért zárt be anno a létesítmény? És manapság mi kellene ahhoz, hogy az újranyitását lehessen tervezgetni? A válaszok ismerete nélkül nyilvánvalóan felesleges egy, a miskolciak közös pénztárcáját (a városi költségvetést) vélhetően alaposan megterhelő új beruházásról álmodozni.

A háttéranyagok változatosak, és azt célozzák, hogy aki vázlatosan, vagy aki alaposan meg szeretné ismerni a rendelkezésre álló információkat, egyaránt megtehesse. Nem csak olvasnivalók készülnek, de hallgatnivaló (podcastok, interjúk), és nézegetnivaló (könnyen áttekinthető, megérthető infografikák) is. Lesz mód kérdőíves visszajelzésre is. Az önkormányzat – amely a strandterület gazdája – szeretne tisztább képet a lakosság érzéseiről, igényeiről.

Ezek az anyagok a következő napokban-hetekben az érdeklődő nagyközönség elé kerülnek – elsősorban itt, a tervezzukmiskolcot.hu weboldalon, de ezen túl több más felületen is (így a Facebook-oldalon) –, alkalmat adva a vitára, eszmecserére, véleményütköztetésre. Utána, várhatóan szeptember végén, egy élő nyilvános fórum szolgál majd a téma végleges kibeszélésére.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!