Ugrás a tartalomra

Körözést adott ki az orosz belügyminisztérium az ukrán elnök ellen

MTI
Utoljára módosítva
2024. május 04. szombat 20:03
Körözést adott ki az orosz belügyminisztérium Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen - jelentette szombaton a RIA Novosztyi orosz hírportál a belügyi tárca adatbázisára hivatkozva.
Képünk illusztráció / Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Az orosz hírportál közölte, hogy Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint. Indokként az adatbázisban az orosz büntetőtörvénykönyv megsértését tüntették fel, de azt nem, hogy milyen bűncselekményekkel gyanúsítják az ukrán vezetőket. A RIA Novosztyi szerint az utóbbi napokban több más ukrán politikus ellen is körözést adtak ki Oroszországban.

Az ukrán külügyminisztérium közleményben reagált a Zelenszkij elleni körözésről szóló orosz sajtóhírekre, és ez a tárca szerint "az orosz államgépezet és propaganda elkeseredettségéről tanúskodik", és pusztán a figyelem felkeltésére irányul.

Kijev emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen háborús bűnök elkövetésének gyanúja miatt a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki, ami az ukrán külügyi közlemény szerint "teljességgel valós, és a világ 123 országában végrehajtható".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!