Ugrás a tartalomra

Kosár: Szekszárdon is nyertek a lányok

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. január 15. vasárnap 18:48
A Tippmix Női NB I. A-csoport 16. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd vendégeként lépett pályára a DVTK HUN-Therm csapata. Völgyi Péter tanítványainak játékán az első félidőben érződött, hogy egy nappal kevesebb idejük volt felkészülni erre a találkozóra. A fordulás után azonban összekapták magukat a piros-fehérek, és elképesztő energiákat megmozgatva újabb hatalmas győzelmet (66-71) arattak a forduló rangadóján.
Fotó: dvtk.eu

Egy remek családi akcióval kezdődött a találkozó, hiszen Aho Nina passzolt húgához, Tyrahoz, aki nem is hibázta el a távoli dobást. Hebard gyorsan válaszolt egy duplával, de a másik oldalon Garbin is bevágott egy hármast. A diósgyőriek a folytatásban is nagyszerűen játszottak, minden dobásuk sült, Green középtávolról, Garbin pedig újfent a hárompontos vonalon túlról tüzelt pontosan (5-11). A negyed feléhez közeledve kapaszkodott ugyan a hazai csapat, de Grigalauskytė 2+1-esével tartotta a távolságot a Völgyi-csapat (8-14). A diósgyőriek mestere tovább frissítette együttesét, a litván magasjátékos után Bacsó és Kányási, majd nem sokkal ezután Bernáth és Kiss is pályára lépett. Négy szekszárdi egységet követően Bernáthnak ütöttek oda egy hármas kísérletnél, Réka azonban csak egy büntetőt értékesített, de ebben a periódusban mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba (12-15). Másfél perc volt még a negyedből, ez idő alatt utol is érte ellenfelét a KSC, viszont Guirantes nagyszerű asszisztját Grigalauskytė még gólra váltotta, így az első játékrészt megnyerte a DVTK (15-17).

Ugyan Grigalauskytė büntetőjével indult a második játékrész, de Vivians öt pontjával átvette a vezetést a Szekszárd, Völgyi Péter azonnal időt is kért (20-18). Kisvártatva Guirantes egyenlített a büntetővonalról, Goree akcióból válaszolt. Mindkét csapat remekült védekezett, alig tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani a játékosok. A dobószázalék szinte azonos volt ekkor, 41,2%, illetve 40%. Studer két büntetőjére Garbin reagált egy triplával, majd egy leindításból Oláh szerzett könnyű kosarat (24-25). Változatos volt az összecsapás, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett néhány ponttal. A diósgyőriek örülhettek ausztrál légiósuk nagyszerű dobóformájának, Darcee már a negyedik tripláját varrta be, de három perccel a szünet előtt ismét fordított és négy ponttal elhúzott a tolnai gárda (32-28). A DVTK stábja időkéréssel próbálta orvosolni a bajokat, de rövidtávon ez nem sikerült, mert tovább növelték előnyüket a vendéglátók (38-30). Az első félidő végén összekapta magát a piros mezes csapat, Green brusztolt be két duplát, azonban ahogy csütörtökön Belgiumban, úgy ezúttal Szekszárdon is kapott egy hárompontost a dudaszó előtt, ami sokat rontott az összképen (41-34).

Elhibázott távoli dobáskísérletekkel kezdődött a második félidő, két és fél percet kellett várni az első kosárra, amelyet Studer szerzett. Guirantes a sarokból válaszolt, majd Kányási is feliratkozott a pontszerzők közé egy szép egyéni megmozdulással (43-38). Két Studer-büntetőre érkezett a menetrendszerű Garbin-tripla a másik oldalon, vagyis a negyed felénél tovább zárkózott a borsodi alakulat (45-41). Az eladott labdák miatt a további felzárkózás nem sikerülhetett, a szekszárdi csapat élt a lehetőséggel és egy 6-0-s szériával „tíz lett közte” (51-41). Hiába a diósgyőri timeout, Vivians tovább tetézte a bajokat egy hárompontossal, ám ekkor Cheridene Green megrázta magát, és két centergóllal visszahozta csapatát a meccsbe (54-45). Ezúttal Djokics edző kért időt, Wallace és Bernáth kosárváltásával folytatódott a mérkőzés, majd Guirantes harcolt ki büntetőket. Arella nem is hibázta el a dobásait, megnyerve ezzel a negyedet együttesének (56-50).

Hebard kettesére Aho Nina válaszolt a záró felvonás első perceiben. A DVTK 10-ese egy remek gólpasszt is kiosztott Grigalauskytėnek, majd labdát is szerzett csapatának, ennek eredményeként Guirantes faragta tovább a hátrányt (58-56). Óriási izgalmakra nyílt kilátás, ennek megfelelően kicsit be is fagyott az eredményjelző a rengeteg hiba miatt. A holtpontról a KSC mozdult el két Vivians-büntetővel, Green hasonló módon a büntetővonalról válaszolt, majd Goree kettesére Garbin reagált a hatodik hármasával (62-61). Miklós Melinda első sikeres rádobásával a házigazda tett egy újabb lépést a győzelem felé. Egy időkérés után lendületben maradt a DVTK, és Kányási egymás után szerzett roppant fontos öt pontjával már a vendégek vezettek (65-66). Másfél perc sem volt már hátra, studer kihagyta a dobását, Green azonban nem. A Szekszárd megint nem tudott gólt dobni, Kányási Veronika viszont elsüllyesztett egy demoralizáló hárompontost, bebiztosítva ezzel csapata győzelmét. studer alakította ki a végeredményt, ezt senki sem bánta már a vendégeknél, akik sokadik nagyszerű győzelmüket aratták ebben a szezonban (66-71).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 16. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd - DVTK HUN-Therm 66-71 (15-17, 26-17, 15-16, 10-21)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Söjtöry Tamás, Nyilas István.
Szekszárd: Studer 18/3, Miklós 6/3, Vivans 14/6, Hebard 7, Goree 12. Csere: Krnjic 3, Wallace 4, Holcz 2, Bálint. Edző: Djokics Zseljko.
DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 2, Guirantes 10, Garbin 18/18, Green 14. Csere: Grigalauskytė 8, Bacsó, Kányási 10/6, Bernáth 4/3, Kiss A., Oláh 2. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.

További hírek

Olvasnivaló