Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.02.28.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 28. szerda 09:31
Folytatódik a tavaszias idő.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Általában fátyolfelhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet vastagabb, zártabb a felhőtakaró. A nyugati országrészben délután esetleg néhol előfordulhat eső, zápor. A déli, délkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg, nagyobb eséllyel az északnyugati és a délkeleti tájakon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő – olvasható a Hungaromet honlapján.

Levegőminőség

Miskolc nagy részén jó vagy megfelelő a levegő minősége, elfogadható a vármegyei kórház területén, az Avasalján, a Városház téren, a Népkertben, a Joyson területén és Martinkertváros Alföldin. Szennyezett értéket mértek a PM Monitoring hálózat műszerei a Szentpéteri kapuban, Selyemréten, Hejőcsabán és Görömbölyön, a Lavotta utcán.

Útinform

A Miskolc Városgazda Nonprofit kft. reggeli információi szerint.

Közlekedési információk a reggeli órákban:

Vologda u. – Ilona u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Kazinczy u. – Horváth L. u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 4.
Bencések útja 79.
Bodrogi Zsigmond u. 9.
Erzsébetsétány 53/a
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés
Hajós Alfréd u. 16.
Jókai u. 12.
Kis-Hunyad u. 49.
Major u. 18.
Medgyessy F. u. 4.
Puskás T. u. 5.
Soltész N. K. u. 36.
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17.
Tapolcarét u. 10.

Horoszkóp

Kos (III. 21.–IV. 20.)

Ne keresse a bajt, inkább próbáljon meg együttműködni a kollégáival, még akkor is, ha ez egyelőre ellentmond az ön nézeteinek. A dolgok menet közben is megváltoztathatók: akkor derülhet ki, hogy kinek is van igaza. A változást talán önnek a legnehezebb elfogadnia, de ha nem pusztán hatalmi pozícióból nézi a dolgokat, akkor önnek is a kedvére lehet a másféle út, újfajta megoldás.

Bika (IV. 21.–V. 20.)

Ha eddig nem volt munkája, vagy nem volt vele teljesen elégedett, akkor a mai napon rátalálhat arra, ami igazán kedvére való lehet. Meglehet, ehhez még valamit tanulnia kell, esetleg akár költöznie, utaznia is. De megéri, mert ezzel kiteljesítheti önmagát, és friss erőket mozgósíthat az életében. Ez pedig végső soron az ön fiatalságának a titka. Hogy mindig lásson maga előtt kihívásokat, újdonságokat.

Ikrek (V. 21.–VI. 21.)

A mai napon végre rendezheti az anyagi ügyeit. Lehetőleg ne úgy, hogy további kölcsönöket vesz fel. Ha nagyobb bevételre van kilátása, akkor inkább fizesse vissza az eddigieket is. Így tiszta lappal indulhat újra. Még ha le is kell mondania valamiről. Nem baj, ha idén nem fizet be drága nyaralásra, hanem a Dunaparti sátorozást választja inkább. A lényeg, hogy legyen meg hozzá a jó társasága!

Rák (VI. 22.–VII. 22.)

Legyen ma kivételesen megbízható és kötelességtudó, és tartsa meg a fontossági sorrendet! Ha kedvére van is egy bizonyos foglalatosság, csak akkor vágjon bele, ha a sürgető kötelezettségeit már letudta. Különben nem is lesz képes felhőtlenül elmerülni benne, és élvezni azt, amit szeret. Már csak azért sem, mert folyton felelősségre akarják majd vonni a mulasztásaiért.

Oroszlán (VII. 23.–VIII. 22.)

Egy kellemetlen személy társaságára kell számítania ma. Ezért jól teszi, ha már jó előre felkészül a mentális önvédelemre. Ismeri az illető szókimondását: vértezze fel magát, akkor könnyebben viseli el sértődés, bántódás nélkül. Az is igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás: mi lenne, ha ez egyszer félretenné a skrupulusait, és félrebeszélés helyett ön is szókimondó lenne? Ezzel igazán meglepné őt.

Szűz (VIII. 23.–IX. 22.)

A Szaturnusz a nyilvánosság házán áthaladó uralkodó bolygójával és a Nappal áll együtt. Hatásukra felelősséget kell vállalnia a nagy nyilvánosság előtt egy bizonyos ügyben, még akkor is, ha nem teljesen érzi kompetensnek magát a kérdésben. Mégis jól teszi, ha megtesz minden öntől telhetőt. A jutalma sem fog elmaradni, ha sikeres lesz. Persze, azt azért jól teszi, ha körbeveszi magát tanácsadókkal.

Mérleg (IX. 23.–X. 22.)

Bizonytalankodik a munkája miatt: talán a munkahelyén zajló változások miatt, vagy a szakmaiság terén érzi lemaradva magát. Utóbbi esetben haladjon a lenini úton: azaz tanuljon, tanuljon, tanuljon! Ez biztosan nem válik a hátrányára. Az is megeshet azonban, hogy éppen ellenkezőleg: túlképzettnek érzi magát a jelenlegi pozíciójához. Ha azonban van rá módja, hogy tanuljon, akkor használja ki a munkahelyi lehetőséget!

Skorpió (X. 23.–XI. 21.)

Vidáman ébred fel, és a nap további részében sem hagyja el a jókedve. A munkahelyén is laza, rutinszerű napra számíthat, nem várható semmiféle akadály a munkavégzés terén. Ezért könnyen és gyorsan halad, és még arra is lesz lehetősége, hogy a fennmaradó idejében sportoljon egy kicsit. Ha másként nem úgy, hogy ma inkább gyalog megy haza. De még jobb, ha beiratkozik egy tánctanfolyamra.

Nyilas (XI. 22.–XII. 21.)

Jó érzés önnek, ha a bajban számíthat a barátaira, és viszont. Ma úgy alakul, hogy éppen önnek lehet szüksége az egyikük segítségére, akinek tegnap talán ön segített. A családja önmagában nem elég a biztonságra, amire ön törekszik. Különösen így van ez, ha családi változások elé néz, amit akár úgy is megélhet, hogy válságban van az élete. Néha még a pozitív változások is ilyen tudatot okozhatnak.

Bak (XII. 22.–I. 19.)

Ha valamiben ludasnak érzi magát, ha kritika éri emiatt a főnökség részéről, akkor jobban teszi, ha nem keresi a kibúvókat. Úgyis kiderül az igazság, és akkor már jobb, ha elébe megy a dolognak. Így van esélye kijavítani is. Az őszinteségével ma nem csak a munkahelyén járhat jól, de a kedvesével szemben is. Ha valamiről elfeledkezett, vagy ha sikerült eltörnie a kedvenc bögréjét, jobb, ha azt azonnal beismeri.

Vízöntő (I. 20.–II. 18.)

A mai nap tele lehet meglepetésekkel. Szerelmes hangulata van, amin még saját maga is elcsodálkozik. Olyasvalaki kelti fel önben ezt az érzést, akiről már réges-rég lemondott. Vagy lehet, hogy mégsem? Ha már ezer éve házasok, most akkor is furcsa, bizsergető, perzselő érzést érezhet a társa iránt. Vajon mi az, ami felkeltette az érdeklődését? Csak nem lett féltékeny egy kicsit?

Halak (II. 19.–III. 20.)

Lehangoltnak érzi magát, most már nagyon megviseli önt a fénytelen napok szürkesége. Nincs igazán kibékülve a jelenlegi helyzetével sem, de az még nem ok arra, hogy mindent olyan sötéten lásson. Keressen valami szépet, aminek örülhet! Például szervezhetne egy kisebb utazást az elkövetkező hétvégére. Kettesben, vagy családostul, vagy barátokkal. Ahogyan az a legjobban esik önnek.

Forrás: kiskegyed.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!